2 Ocak 2012 Pazartesi

Uludere Protestosunda Gözaltına Alınanlar Serbest

Uludere'de 35 kişinin öldürülmesi üzerine İstanbul'da düzenlenen protesto gösterisinde gözaltına alınan, aralarında İnan Süver'in de bulunduğu 32 kişi serbest bırakıldı.


Şırnak Uludere'de 35 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası İstanbul'da düzenlenen protesto gösterisi sonrası çıkan olaylarda gözaltına alınan ve aralarında vicdani retçi İnan Süver'in de bulunduğu 32 kişi serbest bırakıldı.

29 Aralık Perşembe günü Taksim Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasının ardından Tarlabaşı Bulvarı'nda göstericilerle polis arasında çıkan olaylarda 32 kişi gözaltına alınmıştı.

Avukat Davut Erkan, bianet'e yaptığı açıklamada, 32 kişiden 12'sinin 30 Aralık Cuma günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgularının ardından serbest bırakıldığını, aralarında Süver'in de bulunduğu 20 kişinin ise 31 Aralık akşamı savcılık tarafından bırakıldığını, bu kişiler hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmayacağını henüz bilmediklerini ifade etti.

"Süver darp edildi"

5 Ağustos 2010'da tutuklanan vicdani retçi İnan Süver, 9 Aralık akşamı serbest bırakılmıştı. Süver, bianet'e yaptığı açıklamada, herhangi bir şiddet eylemine katılmadığını, sadece bir kadın arkadaşını yalnız bırakmak istemediği için onun arkasından gittiğini ifade etti. Hiçbir eylemde bulunmamasına rağmen, yolda dururken gözaltına alındığını anlatan Süver, polis tarafından darp edildiğini, dudağında ve kaşında darp izi olduğunu söyledi.

Avukatı Davut Erkan ise Süver'in yüzündeki darp izlerinin yanı sıra kelepçenin aşırı sıkılmasından kaynaklı olarak bileklerinde yaralar olduğunu ve kötü muamele nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Kaynak: Bianet