7 Ocak 2012 Cumartesi

'Tutuklu öğrencilere özgürlük'

Genç Sen, tutuklu öğrencilere özgürlük istedi. Yönetmen Zeki Demirkubuz, "Büyük olduğunu söyleyen devlet, öğrencilere tahammül edemiyor, bu çok utanç verici" diye konuştu.


Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç Sen), Taksim'de yaptığı yürüyüşle tutuklu öğrencilere özgürlük istedi. Taksim Tramvay Durağı'nda toplanan gençler, sloganlarla Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüş boyunca, "Öğrenciler kampüse, Tayyip sen gir hapise", "Ali Deniz'e, Cihan'a, Şeyma'ya, Baran'a özgürlük", "İşte AKP demokrasisi", "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları atıldı.

Gençler Galatasaray'da 'İleri Demokrasi Hatırası' fotoğrafları çektirdi, tutuklu arkadaşlarının resimlerini çekti.

'ÖĞRENCİNİN YERİ KAMPÜS'

Galatasaray Meydanı'nda Genç Sen adına açıklama yapan MYK üyesi Melis Kalcı, AKP Hükümetinin aydınları, sanatçıları, gazetecileri, öğrencileri tutukladığını hatırlattı. Operasyonların, kendinden olmayanı sindirmeyi amaçladığını belirten Kalcı, 600 tutuklu öğrenciye ve Genç Sen'in kapatılması kararına dikkat çekti.

Kalcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversite öğrencilerinin yerleri hapishaneler değil kampüslerdir. Kampüslerin de, asıl sahipleri öğrencilerdir ve YÖK başta olmak üzere devletin tüm baskı aygıtlarının yeri yoktur."

DEMİRKUBUZ: UTANÇ DUYUYORUM

Eyleme destek veren yönetmen Zeki Demirkubuz, şunları kaydetti: "50 yıl boyunca pek çok şey değişti. Ama sosyalist öğrencilere yönelik tahammülsüzlük ve zalimlik değişmedi. 50 yıldır hissettiğimiz tek şey utanç duygusu. Büyük olduğunu söyleyen devlet, öğrencilere tahammül edemiyor, bu çok utanç verici."

'AKLIMIZ, YÜREĞİMİZ ONLARLA BİRLİKTE'

Yönetmen Özcan Alper ise Avrupa'nın en büyük adalet sarayının İstanbul'a inşa edildiğine dikkat çekti. Alper, parasız eğitim ve gerçek demokrasi isteyen öğrencilerin demir parmaklıkların ardına gönderilmesine tepki gösterdi. Alper, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlar özgür değilse, biz de özgür değiliz. Onlar tutsak değil. Aklımız, yüreğimiz onlarla birlikte, yalnız değiller."

Yönetmen Semih Aslanyürek, eylemi izleyen insanları eleştirdi, "Devlet, birilerinin uşağı bunu anlıyorum. Ama halkın bu zulme tahammül etmeye hakkı olamaz. Niye bu kadar azız? Bunun için utanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: ETHA

Fotoğraf: Mürsel Çoban