17 Ocak 2012 Salı

Tuncel: Şoförüm serbest bırakılsın

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, gözaltına alınan şoförünün derhal serbest bırakılmasını istedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, 4 yıldır birlikte çalıştığı şoförü Gülden Çakalbaş'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi, "Şoförümün derhal serbest bırakılmasını ve bu komplocu tutumdan vazgeçilmesini bekliyorum" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Tuncel, TBMM personeli ve makam şoförü olan Gülden Çakalbaş'ın dün gece gözaltına alındığını hatırlattı. Basında Çakalbaş hakkında çıkan haberlere tepki gösteren Tuncel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Daha gözaltı işlemleri tamamlanmadan polisin medyaya servis ettiği haberler internet sitelerinde yer almaya başladı. Şoförüm 4 yıldan buyana benimle birlikte çalışmaktadır ve söz konusu iddialarla hiçbir alakasının olmadığı açıktır. Şoförümün asılsız iddialarla gözaltına alınmasını şahsıma yönelik bir komplo olarak değerlendiriyorum.  Şoförümün derhal serbest bırakılmasını ve bu komplocu tutumdan vazgeçilmesini bekliyorum."

MEDYA 'BOMBACI' İLAN ETTİ

Dosyaya konulan "gizlilik" kararı nedeniyle Çatalbaş hakkında suçlamaları bile öğrenemezken, Türk egemen medyada çeşitli haberler servis edilmeye başlandı. Söz konusu haberlerde, "G.Ç." olarak adının kısaltması verilen Gülden Çatalbaş'ın Başakşehir'de bulunduğu öne sürülen patlayıcıyla ilgili gözaltına alındığı öne sürüldü.

Kaynak: ETHA