6 Ocak 2012 Cuma

Şemdinli'de 40 yıl hapis istemi

Şemdinli davasında savcı, tutuklu astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş hakkında 39 yıl 5 ay 10'a gün hapis cezası istedi.


Şemdinli davasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, tutuklu astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçısı Veysel Ateş hakkında "adam öldürmek", "çete kurmak" ve "adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından 39 yıl 5 ay 10'ar gün hapis ceza istedi. Davanın 10 Ocak'ta yapılacak duruşmasında karar çıkması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde Seferi Yılmaz'a ait Umut Kitabevi'ne atılan bombanın patlaması sonucu 1 kişi ölmüş, 1 kişi de yaralanmıştı. Olaydan sonra astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile Veysel Ateş tutuklanmıştı. Askeri ve sivil mahkemeler arasında süren davada 19 Haziran 2006'da, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Kaya ve İldeniz'e "adam öldürmek, çete kurmak ve adam öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 39 yıl 10 ay 27'şer gün hapis cezası vermişti. Uyuşmasızlık Mahkemesi, Mayıs 2011'de dosyanın Van'da yeniden görülmesine karar vermişti.

Kaynak: ETHA