5 Ocak 2012 Perşembe

Anarşist Rawin'le dayanışma eylemi

Rawin'e Özgürlük İnisiyatifi, KCK Operasyonu kapsamında tutuklanan anarşist gazeteci ve tiyatrocu İsmail Yıldız'a özgürlük istedi. Yıldız'ın arkadaşları cezaevine destek kartı gönderdi.


Rawin'e Özgürlük İnisiyatifi, KCK Operasyonu kapsamında tutuklanan anarşist gazeteci ve tiyatrocu İsmail Rawin Yıldız için yürüdü.

Direnişin Ritimleri eşliğinde Taksim Tramvay Durağı'ndan Galatasaray'a yürüyen Yıldız'ın arkadaşları, "Zindanlar yıkılsın İsmail’e özgürlük", "Zindanlar, özgürlük tutkusundan güçlü değildir", "Saçmalamayın İsmail'i bırakın" sloganlarını attı.

Galatasaray’a gelindiğinde devasa bir mektup kağıdının üzerine destek mesajları yazılarak Galatasaray Postanesi’nden İsmail Rawin Yıldız’ın bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.


İnisiyatif adına açıklama yapan Mayıs Aru, operasyonun devletin talimatlarına uymayan gazetecilere yönelik olduğunu söyledi.

"Toplu mezarların ortaya çıkarılması başta olmak üzere, savaş ve insan hakları ihlalleriyle bunlara karşı mücadelelere dair haberleri, içinde bulunduğu tiyatro topluluğuyla birlikte sahneledikleri savaş karşıtı antimilitarist oyunlarıyla, şiirleriyle, dostluğu ve sevgisiyle bildiğimiz arkadaşımız İsmail Yıldız, aynı zamanda Van'da Kürtçe ve Türkçe yayınlanan anarşist dergi Qıjıka Reş'in yayın kolektifinde yer almaktadır" şeklinde konuşan Aru, Yıldız'ın derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Eylemi Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği ve Yeryüzüne Özgürlük Derneği de destekledi.

Kaynak: ETHA

Eylemde okunan bildiri:

RAWİN'E ÖZGÜRLÜK!

Gazeteci arkadaşlarımızın tutuklanmasına dair açıklamamızı, bir katliamın kanlı gölgesinde yapıyoruz. Maraş katliamı'ndan canını kurtarabilmiş bir kadının dediği gibi "havasız şeyler dolaşıyor" ortalıkta. o havasız şeyler katliamlarına bir yenisini ekleyip, hava bombardımanıyla 35 kardeşimizi katletti; o havasız şeyler, çözüm yolları farklı farklı da olsa, bu katliamların sona ermesi için mücadele eden binlerce insanı öldürerek ya da hapsederek aramızdan aldı. gazeteciler, politikacılar, aktivistler, akademisyenler, vicdani retçiler var cezaevlerinde. başkalarına demokrasi satmaya çalışan devletin derdest ettiği insanların çoğuna, neyle itham edildikleri bile bildirilmiyor.

Bugün hapsedilerek aramızdan alınmışlar için toplandık burada. adına KCK operasyonu denen heyula ile bütün özgürlük mücadelelerine, muhalefet hareketlerine saldıran devlet, bu olayların haber yapılmasının ve kamuoyunda bilinir hale gelmesinin önünü de kesmek için önceki hafta bir operasyon daha yaptı. Bir çok gazeteci günlerce nezarette tutulduktan sonra, aralarından 36 kişi tutuklandı. yakın zamanda medya patronları ve yöneticileriyle bir araya gelerek onlara talimat vermeye kalkan devlet, bu talimatlara uymayanları derdest etti. tutuklanmayanlar çalıştıkları ve yaşadıkları yerlerde taciz ediliyor, sorunlar yaşıyor, işlerini, kurdukları hayatları hatta ülkeyi terke zorlanıyorlar, tutuklananları ve yakınlarını ise, ne zaman sona ereceği belli olmayan bir mahpusluk hayatı bekliyor. talimat ve tehditlerle sindiremedikleri insanları, bir kısmını hapsederek ve hayatlarını altüst ederek, etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar. zira savaşa ve zulme boyun eğmeyenler olduğu sürece devletin işi zorlaşacak.

İşte bu tutuklular arasında bulunan ve yıldızı hiçbir otoriteyle barışmamış olan " Dİ-HA eski çalışanı" ismail yıldız’ da devletin işini zorlaştıranlardan toplu mezarların ortaya çıkarılması başta olmak üzere savaş ve insan hakları ihlalleriyle bunlara karşı mücadelelere dair haberleri, içinde bulunduğu tiyatro topluluğuyla birlikte sahneledikleri savaş karşıtı-antimilitarist oyunlarıyla, şiirleriyle, dostluğu ve sevgisiyle bildiğimiz arkadaşımız ismail yıldız; aynı zamanda van’da kürtçe ve türkçe yayımlanan anarşist dergi QIJIKA REŞ'in yayın kolektifinde yer almaktadır.

Savcılığın ismail'in önüne balyalar halinde koyduğu belgelerin hepsi o'nun habercilik ve yazma faaliyetleriyle ilgilidir. sorgularında habercilik faaliyetleri, QIJIKA REŞ dergisi ve anarşistliğiyle ilgili sorulara muhatap olan ismail, bir sosyal ve politik korku nesnesi haline getirilen KCK operasyonu çerçevesinde, savcılığın tarif ettiği bir örgütsel hiyerarşi içerisinde gösterilmeye çalışılmakta ve bununla itham edilmektedir. oysa, kendisinin de sorgusunda belirttiği gibi, bir anarşistin herhangi bir hiyerarşik, otoriter, militer yapı içerisinde yer alması söz konusu olamaz. antimilitarist bir tiyatrocu ve aktivist olarak, savaş karşıtı bir gazeteci olarak, anarşist bir yayıncı olarak yaptıkları ortadadır. adil ve özgür bir dünya için mücadele eden arkadaşımız ve onun gibi birçok kişi devlet zulmüne maruz kalmışlardır. emin olun ki şırnak'taki katliamı ilk duyuracak olanlar, eğer tutuklu olmasalardı, ismail ve diğer gazeteciler olacaklardı. şimdi aramızda olmamalarının nedeni budur.

Biz savaşsız, sınıfsız, sınırsız, özgür bir dünya için mücadele ediyoruz. savaş ve yarattığı ortamla birlikte zindana dönen hayatlarımızın değişmesi için şiddetin, korkunun, nefretin ve zulmün durmaksızın birbirini ürettiği bu korkunç iklimin değiştirilmesi için, savaşın ve zulmün ortadan kalkması için, özellikle kürtler’in yoğun olarak yaşadığı yerlerde günlük yaşamın bir parçası haline gelen hak ihlallerinin teşhiri ve tekrarlanmaması için mücadele edenler olarak, sürekli hedef haline getirildik, zulme maruz kaldık, sürgün edildik, hapsedildik, öldürüldük. boyun eğmedik, kimseye “emredersiniz” demedik, demiyoruz. Hepimizi baskıyla terbiye etmeye kalkışan devlet terörünün bize kazandırdığı tek bir bilgi var: ÖZGÜRLÜK TUTKUSU ZİNDANLARDAN GÜÇLÜDÜR!

ZİNDANLAR YIKILSIN TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK
SAÇMALAMAYIN İSMAİL’İ BIRAKIN!

RAWİN STERK-İSMAİL YILDIZ’A ÖZGÜRLÜK İNİSİYATİFİ!
YERYÜZÜNE ÖZGÜRLÜK DERNEĞİ
LAMBDAİSTANBUL LGBTT DAYANIŞMA DERNEĞİ
NÜ KOLLEKTİF