4 Ocak 2012 Çarşamba

Komutan dayağı sakat bıraktı

Askerlik yaptığı birlikte yediği dayak sonucu sakat kalan er Orhan Abravcı, kalçasındaki vidalarla yaşıyor. Askeri döven komutan ise sadece bin 500 lira cezaya çarptırıldı, o da 24 ay taksitle.

Orhan Abravcı adlı er, Erzincan'da askerlik yaparken bölük komutanı Astsubay Mehmet Ersoy tarafından öldüresiye dövüldü. Komutanından yediği dayak sonrasında kalça kemiği kırılan Abravcı apar topar kaldırıldığı GATA'da iki kez ameliyat edildi. Ölümden dönen askere GATA'da "Askerliğe elverişli değildir" raporu verildi.

Orhan Abravcı'yı döven Astsubay Ersoy mahkemede "Uzaktan görenler darp sanmış olabilir, Orhan'ı sadece ince bir çubukla dürttüm" dedi. Askeri Mahkeme, astsubay başçavuş hakkında bin 500 TL para cezasına hükmetti, bu parayı da 24 taksit yaptı.

VİDALARLA YAŞIYOR

İki yıldır psikolojisi bozuk olan ve sakatlığı nedeniyle iş bulamayan 23 yaşındaki Abravcı'nın ailesi, www.askerhaklari.com sitesine yazdığı mektupta "Dava şu an Askeri Yargıtay'da. Orhan'ın ağrıları sürekli nüksediyor. Kalçasında vidalarla yaşıyor. GATA'da bize randevu vermiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Gencecik bir insanın hayatı bu kadar ucuz ve önemsiz mi?" diye isyan etti.

Kaynak: ETHA