16 Ocak 2012 Pazartesi

Gülsuyu kentsel dönüşüme karşı

Gülsuyu-Gülensu mahalleleri halkı, kentsel dönüşüme karşı eylem yaptı, "Kentsel rantsal dönüşüme hayır. Yaşam alanlarımıza sahip çıkacağız" dedi.


Maltepe İlçesi Gülsuyu-Gülensu mahalleleri halkı, Gülensu Heykel Meydanı'nda bir araya gelerek Fatma Hanım Meydanı'na yürüyüş düzenledi. Zümrütevler, Gülsuyu, Gülensu, Başıbüyük mahallelerinden yürüyüş yaparak Gülensu Heykel Meydanı'na gelen mahallelilere Kartal Hürriyet Mahallesi sakinleri de destek verdi.

Başbakan Erdoğan'ın Van depreminin ardından kentsel dönüşümü bir kez daha gündeme getirerek, emekçi semtlerde oturanları tehdit etmesine karşı Maltepe'nin mahallelerinde mücadele yeniden gündeme geldi.

Geçtiğimiz haftalarda yaklaşık bin kişinin katıldığı bir toplantı gerçekleştiren mahalle halkı, dün mahallede yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı yürüyüşte, "Kentsel, rantsal dönüşüme hayır. Yaşam alanlarımıza sahip çıkacağız. Gülsuyu-Gülensu halkı" yazılı pankart açıldı.

Yürüyüş esnasında kentsel dönüşüme karşı mücadele çağrıları yapılan yürüyüşün ardından Fatma Hanım Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı.

Eyleme, HDK Bölge yönetimi, CHP meclis üyeleri, Kartal Hürriyet Mahallesi Geliştirme Güzelleştirme ve Koruma Derneği ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi de destek verdi.

Mahalle halkı adına Erdoğan Yön yaptığı açıklamada, Başbakan'ın tehditlerini hatırlattı. Yön, kentsel dönüşüm mücadelesinin toplumun bir bütününün mücadelesi olduğunu ve derelerin yok edilmesinden, üçüncü köprü projesine kadar her alanda mücadelelerin birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yön, "Hepimiz biliyoruz ki, İstanbul'u finans, turizm ve hizmet sektörünün merkezi yapmak isitiyorlar" dedi. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde konuyla ilgili maddeyi hatırlatan Yön, Maltepe Belediye Başkanı'nın seçimlerden önce halka verdiği sözleri tutmadığını da hatırlattı. Kiracısı, ev sahibi, tapulusu, tapu tahsislisi hep beraber mücadele etmek gerektiğini söyleyen Yön, açıklamayı, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sözleriyle bitirdi.

Kaynak: ETHA