4 Ocak 2012 Çarşamba

Beş Günde İşlerini Geri Aldılar

Beşiktaş Belediyesi'nin Beltaş şirketinde çalışan ve sendikalaştıktan sonra işten çıkarılan 135 taşeron işçi beş günlük direnişin ardından işe geri döndü.


Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı Beltaş şirketinde çalışan Genel İş üyesi 135 taşeron işçi, işe geri alındı.

Beşiktaş'ın Park ve bahçelerin düzenlenme işlerini yürüten taşeron işçileri, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve kadrolu işçi olmak için bir yıl önce Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel İş sendikasında örgütlenmeye başladı.

Yıl sonunda sendikalı oldukları için işten çıkarılacaklarını öğrenen işçiler, 26 Aralık'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Hani taşeronu, sendikasızlaştırmayı bitirecektiniz" demişti.

Ancak, sendikalı işçilerden 135'inin iş akdi, 2011'in son gününde fesh edildi. Bunun üzerine, işçiler Belediye binası önünde direniş çadırı kurarak, yeni yıla, çadırda aileleriyle girdi.

Direnişin beşinci günü, işçiler işe geri alındı.

Genel İş, yaptığı açıklamada, bu zaferin taşeronlaşma ile mücadelede önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

"Kamu sektöründe taşeronlaştırmanın ve geçici istihdam şekillerinin tek çıkış yolu olarak görüldüğü bir süreçte BELTAŞ A.Ş.'de çalışan üyelerimizin sendikalı olmak için verdikleri mücadelenin, taşeronlaştırmaya karşı önemli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz."

Kaynak: Bianet