22 Mart 2012 Perşembe

Zonguldak'ta Yine Bir İşçi Göçük Altında

Özel kömür ocağında meydana gelen göçükte bir işçi göçük altında kaldı. Üç gün önce yine bir göçük gerçekleşmiş ve bir işçi hayatını kaybetmişti.


Zonguldak'tan üç gün arayla ikinci kez kömür madenlerinde göçük haberi geldi. Dün akşam saatlerinde Zonguldak'ın Gelik beldesinde özel bir kömür ocağında yaşanan göçükte 30 yaşındaki maden işçisi Selçuk Yılmaz'ın göçük altında kaldığı bildirildi.

Zonguldak yerel haber sitelerinden canhaber.com'um haberine göre göçük dün akşam 21.00 sularında yaşandı.

Yılmaz'ın göçük altında kaldığını fark eden arkadaşları kurtarma çalışması başlatırken, Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK)'nun arama kurtarma ekipleri de olay yerine intikal etti.

Ekiplerin Yılmaz'ı kurtarma çalışmaları 14 saattir sürüyor.

Öte yandan bizimzonguldak.net'in haberine göre Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesesi Asma-Dilaver İşletme Müdürlüğü'ndeki maden ocağında 19 Mart'ta meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 37 yaşındaki Tahir Kuru toprağa verildi.

Kuru için düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, sendika yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

TTK'da çalışan maden işçisi Ramazan Kiren, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay günü yıllık izne ayrıldığını, ocakta görev yaptığı bölgede kendisi yerine Kuru'nun görevlendirildiğini söyledi.

Kaynak: Bianet