19 Mart 2012 Pazartesi

Vali'ye yanıt: Gerçekler ortadadır

İstanbul Valisi'nin Hacı Zengin ile ilgili açıklamasına tepki gösteren İspert ve Yüksekdağ, "Gerçekler ortadır" dedi.

BDP MYK Üyesi Gülçin İspert ve ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul Valisi'nin Hacı Zengin ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi, "Gerçekler ortadadır" dedi.

ETHA'ya açıklama yapan BDP MYK üyesi Gülçin İspert, "İstanbul Valisi, Adli Tıp Kurumu'nu etki altına mı almak istiyor?" diye sordu. İspert, "Vali nasıl böyle konuşabiliyor? Otopsiden herhangi bir sonuç çıkmadan yargıda bulunmasını anlayamıyorum. Kaygı verici bir açıklamadır bu. İstanbul Valisi, Adli Tıp Kurumu'nu etki altına mı almak istiyor?" dedi.

'TAHAMMÜDEN DEVLET CİNAYETİDİR'

Cenaze töreni için Adli Tıp Kurumu'nun önünde bulunan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da, Hacı Zengin'in ölümü için, "Tahammüden devlet cinayetidir" dedi. "Hacı Zengin, devlet onayıyla İçişleri Bakanlığı'nın emriyle katledildi" diyen Yüksekdağ, şunları söyledi: "Vali'nin söz konusu açıklaması bu gerçeği örtemez. Dün onlarca insan Hacı Zengin gibi katledilebilirdi. Polis, 40 ayrı noktada, Newroz için bir araya gelen kitleye hedefli ve amaçlı saldırı düzenledi. Çok yoğun bir şekilde gaz kullanarak, yüzlerce kişinin ölümcül bir tehlikeyle karşı karşıya kalmasına yol açtı. Bu cinayetin taammüden olduğunu sokakları ve karakolları işkencehaneye çeviren polisin tavrında görüyoruz. 2 kişi ölüm-kalım mücadelesi veriyor."

Yüksekdağ, Zeytinburnu'ndaki eylemler sırasında ülkücülerin de devreye sokulduğuna dikkat çekerek, tepki gösterdi.

Vali ne demişti?

Adli Tıp Kurumu raporunu dahi beklemeden Zengin'in ölüm nedenini tespit eden Vali Mutlu, BDP Arnavutköy İlçe Yöneticisi olan Zengin'in herhangi bir partiye üye olmadığını ileri sürdü. Mutlu, "Doğrudan doğruya bir parti yöneticiliği yok. Partide görev almış bir pozisyonu yok bildiğim kadarıyla ama parti mensubu olduğu doğru. Vatandaşımızın bilinen bir rahatsızlığı var. Ciddi astım rahatsızlığı var ve bununla ilgili tedavi gören birisi. Saat 13.30'da Arnavutköy'de evinde vatandaşımız. Hastalandığı saat 15.30. Hastanede yapılan değerlendirmelerde vücudundan herhangi bir işaret fişeği ya da farklı şeylerden dolayı herhangi bir iz emare yok. Yani isabet etmiş herhangi bir şeyden dolayı etkilenme söz konusu değil" iddialarında bulundu.

Kaynak: ETHA