19 Mart 2012 Pazartesi

Türkiye, işçi katliamları diyarı haline geldi

Maden ocağında gaz zehirlenmesinden 2 işçi öldü

Türkiye'de artık hiçbir önlem alınmayan iş cinayetlerinde, 2 işçi daha yaşamını yitirdi. Amasya'da bir maden ocağında gaz zehirlenmesi sonucu iki işçi hayatını kaybetti.


Amasya'nın Suluova ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen gaz zehirlenmesinde 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Suluova ilçesinde Kolaydağı mevkisindeki özel bir madencilik firmasına ait ocakta sabah saatlerinde gaz zehirlenmesi meydana geldi. Olayda Mehmet Arslan (27) ve Ömer Baykuş (24) isimli işçiler hayatını kaybederken, Erhan Bilgili (29) yaralandı. Bilgili, Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Amasya Vali Vekili Hakan Kubalı, savcılığın kendilerinden iş güvenlik uzmanı istediğini belirtti. Vali, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan müfettiş istedik. İdari tahkikat başlatacağız" diye konuştu.

Zonguldak'ta 1 maden işçisi göçük altında kaldı

Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na ait bir maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi göçük altında kaldı.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müesese Müdürlüğü Asma-Dilaver İşletme Müdürlüğü'ndeki kömür ocağında göçük meydana geldi. Ocakta hazırlık işçisi olarak çalışan bir işçinin göçük altında kaldığı bildirildi.

Olay yerine gelen TTK arama kurtarma ekipleri ve diğer madenciler, göçük altında kalan işçiyi kurtarma çalışmalarına başladı.

Kaynak: ETHA