6 Mart 2012 Salı

'TMY ve ACM'ler kaldırılsın'

Adana'daki demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler, adliye önünde açıklama yaparak "özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin kapatılmasını, Terörle Mücadele Yasası'nın kaldırılmasını" istedi.


ÇHD Adana Şube Yönetim Kurulu üyeleri Sevil Aracı Bek ve Tugay Bek'in de içinde olduğu muhalifler hakkında 17 yıl hapis cezası istemiymle açılan davaya bugün Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi, KESK Adana Şubeler Platformu, DİSK Adana Bölge, TMMOB Adana İKK, Adana Tabip Odası, ve Adana Halkların Demokratik Kongresi'nin de içinde olduğu kurumlar, duruşma öncesinde adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamaya HDK İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de katıldı.

ÇHD Adana Şube Başkanı Taylan Özgür Eker, 18 Mayıs 2011 tarihinde bağımsız milletvekili adayı Murat Bozlak'ı destek eylemi nedeniyle çok sayıda kişi hakkında "örgüt üyeliği" suçlamasıyla dava açıldığını hatırlattı. Eker şöyle konuştu: "Basın açıklamasında Kürt sorunun barışçıl, demokratik, eşit haklara dayalı bir temelde çözümünün sağlanması, çatışma ve ölümlerin son bulması gerektiği düşünceleri dile getirilmiştir. Siyasal faaliyetlerinin, seçim çalışmalarının gereği olarak ve barış talebine destek olmak düşüncesi ile söz konusu bu basın açıklamasına katılan arkadaşlarımızın faaliyetlerinin 'terör örgütü adına eylemde bulunmak ve terör örgütü propagandasını yapmak' suçu olarak değerlendirilmesi ülkemizde siyaset yapma ve düşünce ifade özgürlüğünün geldiği noktayı göstermektedir."

"Bu dava, savunmanın sesini kısmak için yoğunlaşan avukat yargılamaları ile barış ve demokrasi güçleri üzerindeki baskı politikalarının bir uzantısıdır" diyen Eker, özel yetkili ağır ceza mahkemeleri ile TMY'nin uygulamalarına dikkat çekti.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "KCK davası" adı altında yürütülen bir başka davada ise 20 kişinin anadilde savunma taleplerinin iki yıldır kabul edilmediğine dikkat çeken Eker, "Bizler, AKP iktidarının Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri ve yargı eliyle her türlü düşüncenin ve muhalefetin sindirilmesi politikalarına karşı emek, demokrasi ve barış güçleri olarak bir arada olamaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: ETHA