19 Mart 2012 Pazartesi

'Termik santral suyumuza da el koyacak'

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Amasra'ya termik santral yapmak isteyen şirket, Bartın'ın kavşak suyuna da el koymaya çalışıyor” diyerek termik santrale tepki gösterdi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra'ya kurulması planlanan termik santral ile ilgili açıklama yaptı. Akın, “Termik santrali yapmak isteyen şirket, Bartın'ın kavşak suyuna da el koymaya çalışıyor” dedi.

Akın, Amasra'ya kurulması planlanan termik santrale karşı oluşturulan Bartın Platformu'nun basın toplantısında yaptığı konuşmada, uzun zamandır santrale karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Kenti olumsuz şekilde etkileyecek her yatırımın karşısında olduklarını defalarca ifade ettiklerini belirten Akın, şöyle konuştu: “Termik santralin kurulması durumunda bu memleketin havası, suyu, doğası kısacası her şeyi zarar görecek. Bu memleketin insanlarının bunu hak etmediğini düşünüyorum. En başından beri termik santral için düşünülen yerin yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Termik santrali yapmak isteyen şirket, Bartın'ın kavşak suyuna da el koymaya çalışıyor. Bununla ilgili tetkik yaptırıyorlar. Çünkü santralde bu suyu kullanacaklar. Kömür çıkarırken de Bartın mahvolmasın istiyoruz. Tek söyledikleri şey bölgeyi kalkındırmak. İnsanlarımızı oradan vurmaya çalışıyorlar. Bölge insanını bu kadar düşünüyorsanız başka şeyler açın. Biz bu nokta da verdiğimiz mücadeleye devam edeceğiz."

Platform Sözcüsü Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Atmış da termik santral kurulmak istenen Delikliburun mevkisinin tamamen ormanlarla kaplı bir alan olduğunu belirterek, şirketin süreci hukuksuz bir şekilde kendi lehine sonuçlandırabilmek için politik ve bürokratik destek arayışında olduğunu söyledi.

Atmış, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın resmi raporlarında termik santralin Amasra ve çevresine yapılamayacağı kesin olarak belirtildiği ve termik santral girişiminin hukuksuz olduğu bilindiği halde şirket bu gücü nereden almaktadır” dedi.

Kaynak: ETHA