8 Mart 2012 Perşembe

Pozantı Mağduru Tekrar Cezaevinde

T.T., Pozantı Cezaevi'nde yaşadıklarını anlattıktan sonra KCK operasyonunda tutuklanıp cezaevine gönderildi. Doç. Dr. Ayşen Ufuk Sezgin tekrar cezaevine giren TT'nin psikolojisini değerlendirdi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'ndan psikolog Doç. Dr. Ayşen Ufuk Sezgin, bianet'e Pozantı Cezaevi'nde tecavüze uğramış ve dün KCK operasyonlarında tutuklanan TT'nin durumunu değerlendirdi.

Sezgin cinsel tecavüze uğramış insanların sonrasında tedaviye girmesi gerekebileceğini söyleyerek, TT'nin bir psikopatolojisi varsa tutukluluk süresi içinde tedavisinin yapılabileceğini anlattı.

Mağdurların olaydan ne kadar etkilenip etkilenmediklerine göre değişmekle birlikte, eğer mağdur bir çocuk ise koşulsuz olarak psikolojik desteğin verilmesi gerektiğini belirtti.

Sezgin, TT artık 18 yaşını geçtiği için cezaevine koyulmasıyla ilgili olarak bir alternatif geliştirilemeyeceğini söyledi.

Pozantı Cezaevi'nde yaşadıklarından sonra TT'nin tekrar cezaevine girmesinin üzerinde nasıl etki yaratacağını değerlendiren Sezgin, yaşadıklarının ruhsal anlamda travmatik izleri varsa TT'nin olumsuz etkilenebileceğini anlattı. "Travmanın izleri onarılmadan başka bir yaşantıya maruz kalması, bir önceki olayla birlikte kişinin ruhsal zorluklarını ya da ruhsal bozukluklarını arttırabilir."

Konuşan da yazan da tutuklandı

Pozantı M Tipi Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi'ndeki çocuklara yönelik cinsel istismarı basına anlatan TT, Adana'da gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra dün sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

18 yaşını geçtiği için Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne gönderilen TT'nin tutuklanma nedeni olarak 2011'de katıldığı bir korsan gösteri gösterildi.

Hakkında iki ay önce yakalama kararı çıkarılan TT, 6 Mart'ta Adana'nın çeşitli bölgelerinde yapılan operasyonlar sırasında Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde gözaltına alındı.

TT'nin Pozantı Cezaevi'ndeki olayları anlattığı DİHA muhabirleri Özlem Ağuş ve Ali Buluş da tutuklanmıştı.

Pozantı M Tipi Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi'nin eski müdürü ise açığa alındı. Müdür geçen yıl başka bir yere tayin edilmişti.

Kaynak: Bianet