15 Mart 2012 Perşembe

Pozantı Cezaevi gardiyanından utanç yazısı

Pozantı Cezaevi'nde çalışan bir gardiyan internette yazdığı yazıyla Pozantı Cezaevi'nde cinsel saldırıya maruz kalan çocukları suçladı, haberlerin 'komplo' olduğunu iddia etti.

Tutuklu çocuklara yönelik cinsel saldırıyla gündeme gelen Pozantı Cezaevi'nde görev yapan bir gardiyan, facebook sosyal paylaşım sitesinde, Pozantı Cezaevi'yle ilgili haberlerin 'tezgah' olduğunu iddia etti. Söz konusu yazı, İnfaz Koruma Memurları sayfasında imzasız yayınlandı.

ÇOCUKLARA TECAVÜZ KOMPLO OLDU

'Cezaevleri üzerinde derin plan' başlıklı yazıda, çocuklara yönelik cinsel saldırı için 'güya işkence yapılması' ifadesi kullanıldı.

Gardiyan, "Peki ne tezgahlanıyor? Arkasında kimler var" diyerek, çocuklara cinsel istismarın 'komplo' olduğunu öne sürdü.

'MEMURLARI, HÜKÜMETİ YIPRATMAYALIM'

Yapılan haberlerin 'abartılı' ve 'tek taraflı' olduğunu iddia eden gardiyan, "Hırsızın hiç mi suçu yok" diyerek cinsel istismara maruz kalan çocukları suçladı, 'devletin memurlarının yıpratılmamasını' istedi.

'ÇOCUKLAR HAK ETTİ'

Çocukların cezaevinde isyan çıkardıklarını, yatakları yaktıklarını, 'devletin malına' zarar verdiklerini, gardiyanlara küfür ettiklerini öne süren gardiyan, cinsel istismarı gündeme getirenlerin 'hükümeti yıpratmak' isteğini savundu.

AMAÇ SEMPATİZAN KAZANMAKMIŞ

Açıklama şu ifadelerle sürdü: "Operasyonlarda terör örgütünün irtifa kaybettiği ve de uzantısı partisinin kamuoyu ve seçmen tabanında büyük oy kaybı yaşaması ve dağ kadrosuna takviye yapamamasından kaynaklanan sorunlardan dolayı cezaevlerinde böyle bir oyun sergilenerek sempatizan kazanıp memleketi iyice karıştırmak mı?"

Gardiyan, cezaevi çalışanlarına yönelik 'ahlaksız bir karalama kampanyası' yürütüldüğünü öne sürerek, "Cezaevleri kaybederse Türkiye kaybeder" dedi.

Kaynak: ETHA