7 Mart 2012 Çarşamba

Pozantı Cezaevi boşaldı

İşkence ve cinsel istismarla gündeme gelen Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi, bugün de devam eden sevklerle tamamen boşaltıldı.


Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi'ne öğle saatlerinde gelen 10 ring aracıyla toplam 120 tutuklu ve hükümlü çocuğun nakli yapıldı. Böylece 218 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu cezaevi tamamen boşaldı.

Dün üç otobüste 59, bu sabah saatlerinde ise iki otobüste 39 çocuğun Ankara'ya sevkinin gerçekleştirildiği Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi'nde, öğle saatlerinde çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Uzun süreli hapis cezası almış veya alması muhtemel olduğu belirtilen 120 çocuk, cezaevi avlusuna giren 10 ring aracına bindirildi. Ring araçları çıkış yapmadan önce yol güzergahlarında ve kavşaklarda polisler yerleştirildi. Cezaevinden çıkış yapan ring araçları, eskortlar ve ambulans eşliğinde Sincan'daki Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na doğru yola çıktı.

Ring araçları cezaevinden ayrılırken, çocuklarını görmeye gelen aileler üzüntü yaşadı. Çocukları göremedikleri için tepki gösteren aileler, alkışlarla protesto etti.

Kaynak: ETHA