6 Mart 2012 Salı

Öğrenciler aynı yerde yine saçlarını kesti

Bursa'da, Hopa olaylarından sonra tutuklanan arkadaşlarına destek için saçlarını kestikleri gerekçesiyle para cezasına çarptırılan 4 kadın öğrenci, aynı eylemlerini tekrarladı

Artvin'in Hopa ilçesinde yaşanan olayları protesto gösterilerinde tutuklanan arkadaşlarına destek için saçlarını kesip çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle belediyece para cezasına çarptırılan 4 kadın öğrenci, Bursa Adliyesi önünde yine saçlarını kesti.

Belediye temizlik görevlileri hazır kıta eylemin bitmesini bekledi. Sembolik olarak saçlarını kesip adliye önüne bırakan 4 üniversite öğrencisi, para cezasının iptali için dava açacaklarını söyledi.

Nergis Şişek, Deniz Başer, Elif Gizem Yıldırım, Elif Soydan isimli 4 üniversite öğrencisi, Hopa olaylarına ilişkin dava öncesi Bursa Adalet Sarayı’na gelerek basın açıklaması yaptı. Osmangazi Belediyesi, çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle öğrencilere 26’şar lira para cezası kesti. Cezayı protesto etmek amacıyla yeniden Bursa Adliyesi önüne gelen Öğrenci Kolektifi üyesi 4 öğrenci, çöp poşetlerini boyunlarına geçirerek sembolik olarak saçlarını kesti.

Öğrencilere para cezası veren Osmangazi Belediyesi, bu kez temizlik ekiplerini hazır kıta bekletti. Öğrencilerden Nergis Şişek, cezanın iptali için dava açacaklarını söyledi. Basın açıklanmasını okuyan Deniz Başer, 8 Aralık 2011’de Bursa Adliyesi önünde cezaevinde tutuklu bulunan arkadaşlarına destek için sembolik olarak saçlarını kestiklerini, çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle ceza verildiğini söyledi. Başer, “Olaydan sonra aylar geçti, bir çalan telefonla ceza yazıldığını öğrendik. Saç kestirme, parasız eğitim isteme, basın açıklamasına katılma, puşi takma derken tutuklu üniversitelilerin sayısı 500’ü geçti” dedi.

Açıklamanın ardından 4 öğrenci saçlarını kesti. Vatandaşların meraklı bakışları arasında eline makas alan Nergis Şişek, arkadaşlarının saçlarını keserek adliye önüne bıraktı. Şişek, kendi saçını da kestirdi. Osmangazi Belediyesi temizlik görevlileri, eylemin hemen ardından saçları temizledi.

Kaynak: ETHA