15 Mart 2012 Perşembe

Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi kuruldu

Emek ve demokrasi güçleri, Terörle Mücadele Yasası'na karşı birleşti. "Milyonların adalet mücadelesini örgütlemek için yola çıkan" sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler, aydınlar, sanatçılar, gazeteciler, Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi'nin duyurusunu 16 Mart'ta yapacak.

Aralarında sendika, siyasi parti ve örgüt, Terörle Mücadele Yasası ve özel yetkili mahkemelere karşı birleşerek Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi'ni kurdu. İnisiyatif, 16 Mart'ta kamuoyuna açıklanacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "AKP Hükümetinin 'ileri demokrasi' adı altında başlattığı tasfiye hamlesi neredeyse bütün toplumsal muhalefet kesimlerini kapsayarak sürüyor. AKP baskı düzenini dayatıyor" denildi.

Özel yetkili mahkemeler ve Terörle Mücadele Yasası'nın, AKP'nin özel yargısı haline geldiği belirtilen açıklamada, Türkiye cezaevlerinde 13 bin politik tutuklu olduğu hatırlatıldı.

ÖYM, ADALETSİZLİĞİ ÖRGÜTLÜYOR

Açıklamada şöyle denildi: "2006 yılında siyasi iktidarın yenilediği TMY, sıkıyönetim yasası gibi işliyor. Her türlü demokratik hakkın önünde engel oluşturuyor. Adalet Bakanı çivisi çıkmış olan Özel Yetkili Mahkemeleri 'ihtisas mahkemelerine ihtiyacımız var' diyerek hala savunuyor. Ancak Hrant Dink ve Sivas davalarından çıkan kararlar Özel Yetkili Mahkemelerin esas ihtisas alanının ne olduğunu gösteriyor: Adaletsizliği örgütlemek."

Açıklamada, "Bizse milyonların adalet mücadelesini örgütlemek için yola çıkıyoruz" denildi, sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve kurumlar, aydınlar, sanatçılar, kültür merkezleri, basın örgütleri, gazetecilerin "Toplumla Mücadele Yasası ve Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması için birleştiği" kaydedildi.

16 Mart Cuma günü saat 11.00'da Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde düzenlenecek olan basın toplantısına, çağrıcı kurumların genel başkanları, temsilcileri, sözcüleri, milletvekilleri katılacak.

Kaynak: ETHA