3 Mart 2012 Cumartesi

Kürtçe şarkı yüzünden tahliye etmiyorlar

Kocaeli 2 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Hatice Şahin, cezası tamamlandığı halde salıverilmiyor. Gerekçe ise Kürtçe şarkı söylediği için hakkında açılan disiplin soruşturması.

Disiplin soruşturması tamamlanmadığı ya da disiplin cezası bulunduğu gerekçesiyle tahliyelerin yapılmamasına bir örnek de Kocaeli 2 No'lu T Tipi Cezaevi'nde yaşandı.

Yaklaşık 7 yıldır cezaevinde olan Hatice Şahin'in cezası, 23 Şubat 2012 tarihinde tamamlandı. Şahin, bu tarihte salıverilmesi gerekirken hala cezaevinde tutuluyor. Sebebi ise Kürt şarkı söylediği için hakkında açılan disiplin soruşturmasının devam etmesi.

İHD İstanbul Şubesi'ne başvuruda bulunan Şahin, "Soruşturmadan dolayı tahliyemi engellemektedirler. Soruşturma sonuçlanana kadar beni tahliye etmeyeceklerini söylediler. Ne kadar süreceği ve nasıl sonuçlanacağı belli olmayan bu soruşturmadan dolayı hapis cezam bittiği halde bırakılmamaktayım. Kürtçe şarkı söylediğim için bu şekilde cezalandırılmam, insanlık ve hukuk dışı bir uygulamadır. Tahliye edilmemem yargısız infazdan başka bir şey değildir" dedi.

Kaynak: ETHA