6 Mart 2012 Salı

'Kadınlar özgür olana dek sokaklardayız'

KESK'li kadınlar, tutuklu kadınlarla dayanışmak amacıyla Bakırköy Cezaevi önünde açıklama yaptı, kadınların özgür olması dileğiyle balon uçurdu.



KESK'li kadınlar, hak ve özgürlüklerinden dolayı tutuklanan KESK üyesi tutuklu kadılarla dayanışmak amacıyla Bakırköy Kadın ve Çocuk Hapishanesi önünde açıklama yaptı.

Çocuk Esirgeme durağında toplanan kadınlar, "Siyasi kadın tutsaklara özgürlük" yazılı pankart açtı, tutuklu kadınların isimlerinin yazılı olduğu balonlar taşıdı. Kadınlar, "Kadın tutsaklar onurumuzdur", "Yaşasın kadın dayanışması", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Jin jiyan azadi" sloganları ile Bakırköy Hapishanesi önüne yürüdü. Eyleme, SKM, Barış Anneleri ve görüş için gelen çok sayıda kadın da destek verdi.

Burada açıklama yapan Arzu Erdoğan, 8 Mart'ın kadınlar için inancın, direnişin, dayanışma ve mücadelenin sembolü olduğunu vurguladı.

"Dünyanın hemen her ülkesinde şenliklerle kutlanan 8 Mart, biz Türkiye’de yaşayan kadınların saldırıya uğradığı, yasaklandığı, cezaevlerine gönderildiği günlerden biri olmaktadır" diyen Erdoğan, herşeye rağmen 8 Mart'larda alanlara çıktıklarını vurguladı.

Erdoğan, "Bizler yasaklı bir halkın kadınlarıyız. Bizler serhildanların, direnişlerin kadınlarıyız." dedi, kadın cinsinin bin yıllardır sömürüldüğünü kaydetti.

Kadın cinsinin erkek egemen zihniyet tarafından sömürülmesine, bedeninin ve iradesinin parçalanmak istenmesine karşı mücadele ettiklerini kaydeden Erdoğan, "Gericiliğe, savaşa, kadına yönelik şiddete, eşitsizliklere ve bu kirli düzenin ürettiği acılara" karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Kadınlar özgür oluncaya dek 8 Mart'ta sokaklarda olacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kadınlar açıklamanın ardından, "Jin jiyan azadi", "Tutsak kadınlar onurumuzdur" sloganları, alkış ve zılgatlarla, tutuklu kadınların özgür olması dileği ile ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

Kaynak: ETHA