8 Mart 2012 Perşembe

İÜ öğrencileri açlık grevinde

İstanbul Üniversitesi'nde Yurtsever Öğrenciler, cezaevlerinde devam eden tecride dikkat çekmek, devam eden açlık grevlerine destek vermek için iki günlük açlık grevi başlattı.


İstanbul Üniversitesi'nde okuyan Yurtsever Öğrenciler, cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine destek vermek amacıyla iki günlük açlık grevi başlattı. Gençler, “Kürt halkının onurlu mücadelesini tek kişi kalana dek sürdürme kararlılığı içerisindeyiz” dedi.

Yurtsever Öğrenciler, “Açlık grevindeyiz” önlükleri giyerek, topluca üniversitenin Beyazıt'taki ana giriş kapısı önüne geldi. “An azadi an azadi”, “Zindanlarda direnen tutsaklara selam olsun” dövizleri açan öğrenciler, “Pozantı'da direnen çocuklara bin selam”, “Kürt halkına imha dayatılamaz”, “Jin, jiyan, azadi” sloganları attı. “Açlık grevindeyiz” yazılı beyaz önlük giyen 80 genç ve onlara destek veren arkadaşları, üniversitenin ana giriş kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

Türkan Yıldız ve Nihat Taşan, Türkçe ve Kürtçe basın açıklaması okudu. Yıldız, “Kürt sorununu kanla çözmek devlet politikası haline gelmiştir” diyerek, Roboski ve Ranya katliamlarını hatırlattı, Pozantı Cezaevi'nde TMK mağduru çocuklara yönelik işkence ve cinsel istismara dikkat çekti.

Cezaevlerinde yüzlerce tutuklu öğrenci bulunduğunu, yüzlercesine soruşturmalar açıldığını belirten Yıldız, “Bütün zulme, yok saymaya, tecride karşı onlarca kişi Kürdistan ve Türkiye'deki zindanlarda bedenlerini açlık grevine yatırmışlardır. AKP'nin Kürt halkının onurlu mücadelesini ezme ve sindirme politikasına bizler de Yurtsever Öğrenciler olarak sessiz kalmayacağız. Tek kişi kalana dek bu onurlu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün burada bizler de zindanlara destek vermek için, baskı ve zulme boyun eğmediğimizi göstermek için iki günlük açlık grevindeyiz” dedi. Yıldız, bugünün 8 Mart olduğunu hatırlatarak, cezaevlerindeki tutuklu kadınlara selam gönderdi.

Kürtçe yapılan açıklamanın ardından açlık grevine katılan 80 öğrenci ve destek veren gençler, üniversite ana giriş kapısı önünde beş dakikalık oturma eylemi yaptı. Yurtsever Öğrenciler, daha sonra “Hernepeş” marşını söyleyerek topluca üniversite kapısından içeri girdi. Yurtsever Öğrenciler'in açlık grevi, yarın akşama kadar İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde devam edecek.

Kaynak: ETHA