22 Mart 2012 Perşembe

İHD Tehdit Edildi

İnsan Hakları Derneği'nin internet sitesi hack'lendi. Saldırganlar İHD'yi "bir gece ansızın gelebiliriz" ifadeleriyle tehdit de etti.

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) internet sitesi hack'lendi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan dernek, dün (21 Mart) siteye yapılan saldırının İHD'nin "Newroz Piroz Be!" başlıklı basın açıklamasıyla ilgili olduğunu belirtti.

Sözü edilen açıklamada İHD, Batman'da Newroz kutlamaları sırasında Mardin Milletvekili Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı kınıyordu.

Sitenin hack'lenmesini bu kınamayla ilişkilendiren İHD konuyla ilgili tavrını "Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı kınamak bu ülkede barış ve demokrasinin yerleşmesini isteyen herkesin görevidir" sözleriyle ifade etti.

İHD Newroz kutlamalarında yaşanan hak ihlallerini raporlaştırarak kamuoyu ile paylaşacağını açıklamış, ölenler ve yaralananlarla ilgili etkili bir soruşturma yapılmasını istemişti.

Daha önce de saldırıldı

İHD Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, siteye saldırıda bulunanların derneği "bir gece ansızın gelebiliriz" ifadeleriyle tehdit ettiği de vurgulandı.

"Yargının bu tehdidi ciddiye alması ve etkin bir soruşturma başlatmasının" talep edildiği açıklamada, İHD'nin kurulduğu 1986'dan bu yana 24 üyesinin ve yöneticisinin silahlı saldırılarda hayatını kaybettiği kaydedildi. 1988'de, o dönem İHD Genel Başkanı olan Akın Birdal'a yapılan silahlı saldırı da hatırlatıldı.

12 Mayıs 1998'de saat 12.20 civarında, dönemin İHD Genel Başkanı Akın Birdal'la görüşmek üzere İHD binasına gelen iki kişi, görüşme sonrası dernekten çıkmak üzereyken, bir anda geri dönerek Birdal'a silahlı saldırıda bulunmuş, ardından kaçmıştı.

Akın Birdal'a toplam on üç el ateş edilmiş, bunlardan altısı Birdal'ın vücuduna isabet etmişti. Birdal yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Kaynak: Bianet