17 Mart 2012 Cumartesi

Dersim'den Adalı'ya kırmızı kart

Dersimliler, Hozat Deresi'ne baraj kurmak isteyen Adalı Holding'e kırmızı kart gösterdi.


Dersim Dernekleri Federasyonu, Hozat Deresi üzerine HES inşa etmeyi planlayan Adalı Holding'in genel merkezi önünde eylem yaparak holdingi uyardı.

Astoria alışveriş merkezi önünde bir araya gelen yüzlerce Dersimli, alkış, zılgıtlar ve sloganlarla Adalı Holding'e doğru yürüyüşe geçti.

Derelerine baraj yapılmak istendiği için oldukça tepkili oldukları gözlenen Dersimliler, Adalı Holding'i uyarmak için kırmızı kart gösterdi. Yoldan geçen arabalar, kornalarla çevre savunucularına destek sundu.

Yürüyüş boyunca, "Munzursuz dünyayı başınıza yıkarız", Zazaca "Serdar Adalı sana lanet olsun", "Baraj yapma boşuna yıkacağız başına", "Munzur özgür akacak", "Adalı Munzur'da boğulacak" sloganları atıldı.

Dersimliler adına açıklama yapan Hasan Şen, Hozat Deresi üzerinde baraj kurulmak istendiğine dikkat çekerek, "Biz bugün buraya akıl, bilim ve izandan yoksun bu projenin uygulayıcıları ve sahipleri olan Adalı Holding'i uyarmaya geldik" dedi. Şen, Dersim'in Aleviler için kutsal bir mekan olduğunu belirtti.

"12 yıldır hiçbir şirketin Dersim'de çalışmasına izin vermeyeceğiz" diye konuşan Şen, "Dersim'e sefer olur, zafer olmaz" diyerek sözlerini noktaladı.

Dersimliler açıklamanın sonunda, Adalı Holding sahibi Serdar Adalı'ya mesaj olarak ellerindeki kırmızı kartları holding binasının önüne bıraktı.

Kaynak: ETHA