8 Mart 2012 Perşembe

Çayırova ve Dilovası'na 14 ton kimyasal atık

Kocaeli’nin Çayırova ve Dilovası ilçelerinde, çevreye gelişigüzel bırakılan tonlarca kimyasal atık, yetkilileri alarma geçirdi. 

 
Kocaeli’nin Çayırova ve Dilovası ilçelerinde, çevreye gelişigüzel bırakılan tonlarca kimyasal atık, yetkilileri alarma geçirdi. Çayırova ilçesindeki boş bir araziye 14 ton balata fabrikası atığı dökülürken, sık sık çevre kirliliği ile gündeme gelen Dilovası'nda ise toprağın altına gömülmek istenen yaklaşık 2 ton kömür atığı vatandaşların müdahalesi ile engellendi.

Kimyasal madde ve kömür atıkları

Çayırova Şekerpınar Mahallesi’ndeki geri Dönüşümcüler Sanayi Sitesi yakınlarındaki boş bir araziye plakası alınamayan bir kamyon tarafından kimyasal madde atığı döküldü. İlk incelemelere göre dökülen 14 ton atığın, bir balata fabrikasından çıktığı tespit edildi. Dökülen kimyasal atıklar için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Müdürlüğü araştırma başlatırken,alınan numuneler İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş (İZAYDAŞ) tesislerine gönderildi. Öte yandan, Dilovası'nda kömürcüler OSB’nin kurulacağı bölgede, yol kenarına torbalanmış halde bırakılmış yaklaşık 2 ton kömür atığı ve tozu bulundu. Kimliği belirsiz kişilerin yarı gömülü halde bırakarak kaçtığı atıklar için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Haberlink