7 Mart 2012 Çarşamba

Bu yasa kadınlara yeter mi?

Av. Hülya Gülbahar, kadına yönelik şiddeti engellemeyi amaçlayan yasa tasarısında, toplumsal cinsiyet tanımı, sığınak ve cinsel şiddet kriz merkezlerinin yasada yer almamasını eleştirdi.

Adalet Komisyonu'nda bazı değişikliklerle kabul edilen "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi" yasa tasarısının bugün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor.

Feminist Avukat Hülya Gülbahar, Adalet Komisyonu'nda kabul edilen yasa tasarısını değerlendirdi, yasadaki eksikliklere dikkat çekti.

Avukat Gülbahar, yasanın adına itiraz ederek, kadına yönelik şiddetin engellenmesiyle, ailenin korunmasının farklı şeyler olduğunu belirtti.

Yasada belirsiz bırakılan konular olduğunu söyleyen Gülbahar, Şiddet Önleme ve İzleme Komisyonları ile savcılık ve poliste özel birimler oluşturma görevlerinin yasada açık bir zorunluluk olarak yer almamasını eleştirdi.

Avukat Hülya Gülbahar, kadın örgütlerinin müdahil olma taleplerinin, şiddet mağduru kadının hukuki mücadeleden vazgeçmesine sebep olabilen uzlaştırma girişimlerinin yasaklanmasının, toplumsal cinsiyet tanımının, sığınak ve cinsel kriz merkezlerinin yasada yer almadığını vurguladı.

Kaynak: ETHA