21 Mart 2012 Çarşamba

31 yıl sonra adalet arayışı

31 yıl önce gözaltında kaybedilen Nurettin Yedigöl'ün yakınları, darbeciler ve dönemin emniyet müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

12 Eylül Askeri Darbesi'nin ardından gözaltında kaybedilen Nurettin Yedigöl'ün ailesi bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

Ailenin avukatlığını üstelenen Eren Keskin'in yanı sıra, insan hakları savunucuları da adliyede hazır bulundu.

SUÇ DUYURULARI SONUÇSUZ KALDI

Nurettin Yedigöl'ün annesi Zeycan ve kardeşi Muzaffer Yedigöl, suç duyurusunda, Nurettin Yedigöl'ün 10 Nisan 1981'den beri kayıp olduğuna dikkat çekerek, ailenin yaptığı tüm suç duyurularının zaman aşımından düşürüldüğünü belirtti.

YEDİGÖL'Ü GÖREN TANIKLAR VAR

Nurettin Yedigöl'ün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube'de işkence gördüğünü belirten tanıklar olduğunu ifade eden aile; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube eski Müdürü Tayyar Sever, 12 Eylül Askeri Darbesi komuta kademesinin "İşkence ve kasten öldürme", "Suçu ve suçluyu gizleme" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

'İNSANLIK SUÇUNDA ZAMAN AŞIMI OLAMAZ'

Suç duyurusunun ardından açıklama yapan Av. Eren Keskin, 12 Eylül darbecileri hakkında Ankara Özel Yetkili Savcılığı tarafından soruşturulma yürütülmesi üzerine tekrar başvuru yapmaya karar verdiklerini duyurdu. İnsanlık suçlarında zaman aşımı olamayacağını belirten Keskin, dosyanın Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı dosyayla birleştirilmesini talep etti.

Nurettin Yedigöl'ün kardeşi Muzaffer Yedigöl ise ağabeyinin halklara özgürlük ve eşitlik isteyen bir devrimci olduğunu belirterek, annesinin 32 yıldır oğlunu beklediğini söyledi.

Yedigöl, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize bu acıyı yaşatanlardan mutlaka hesap sorulmalı ki, biz aile olarak bir nebze rahat olalım. Bize yerini, mezarını göstersinler ki biz kayıp yakınları olarak bu ülke vatandaşı olduğumuzu bilelim."

Yedigöl dava için duyarlı olunmasını istedi.

Kaynak: ETHA