7 Ocak 2012 Cumartesi

Uludere için insan zinciri

Barış İnisiyatifleri, Uludere (Roboski) katliamının sorumlusu olarak gördükleri Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'nın istifa etmesi talebiyle insan zinciri oluşturdu.


Uludere'yi ziyaret eden Cengiz Algan, Galatasaray Meydanı'nda yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yalan söylediğini belirtti, bakanın Uludere'yi ziyaret ettiği evin korucu evi olduğunu kaydetti. Katliamın sorumlusunun devlet olduğunu ifade eden Algan, "Halen 'Kürtler kardeşimizdir' diyorsak, devletin kapısına dayanıp 'Benim kardeşime ne yaptın' diye sormak gerekir" şeklinde konuştu.

Yaman Yıldız ise, Uludere halkının çaresiz olmadığını, öfkeli olduğunu vurguladı. Fırat'ın batısından yana umutlarının kırıldığını gözlemlediğini söyledi.

Taksim Tramvay Durağı'nda son bulan insan ziniciri eyleminin ardından Barış İnisiyatifleri adına Ayşe Demirbilek açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in ve Hava Kuvvetleri komutanının istifa etmesi gerektiğini belirten Demirbilek, "Yüzünüz kızarıyorsa, vicdan denilen duygudan az da olsa nasibinizi almışsanız bir daha insan içine çıkmazsınız" dedi.

Demirbilek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başbakan, 'Devlet halkını bombaladı' haberine çok kızdı. İstediğiniz kadar kızın. İşte apaçık gerçek. İşte 35 ölü, parçalanmış beden. O insanlar Kürt oldukları için öldürüldüler. O insanlar, devlet tarafından öldürüldüler. Bu katliamın askeri ve siyasi sorumluları hesap verene kadar mücadeleye devam edeceğiz."

Kaynak: ETHA