6 Ocak 2012 Cuma

'Karakol olsa neyse, yol olmaz'

Baraj nedeniyle boşaltılarak bir başka yere taşınan köye yol isteğine Vali'den ilginç yanıt: "Kamu yararıyla ilgili olarak karakol mu yapıyorsun? Bu köyü kuranlar düşünsün."

Erzurum'un içme suyu ihtiyacını karşılayan Palandöken Baraj Gölü kenarında kalan 89 haneli Taşağıl Köyü başka bir yere kuruldu. Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek'in evlerin büyük bölümü tamamlanan köye yol yapılmasını isteğine Vali Sebahattin Öztürk'ten ilginç yanıt geldi: "O köyü oraya yapanlar düşünsün. Yol yok."

Erzurum'daki yatırımların son durumunun ele alındığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı İl Genel Meclisi salonunda Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında yapıldı. Kurum amirlerinin yatırım programları hakkında bilgi verdiği toplantıda konuşan ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Palandöken Baraj Gölü kenarındaki Taşağıl Köyü'nün yeni yeriyle ilgili yaşadıkları yol sorununu dile getirdi.

Gölden 4 kilometre uzaktaki Kayışhanı yaylasına taşınan yeni köy yerinde kurulan 89 evden büyük bir bölümünü tamamlamalarına rağmen köylülerin yol sorununu gerekçe göstererek eski köyü boşaltmadığını anlatan Remzi Ertek, "Evleri tamamlıyoruz ama, mevcut yol kış aylarında ulaşıma el vermediği için insanlar taşınmıyor. Yaklaşık 2 kilometrelik yeni bir yol yapılması halinde ulaşım sıkıntısı çözülecek" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mücahit Ercoşkun'un yeni yol yapılması istenen arazinin şahsa ait olduğu için hukuki sorun çıkabileceğini belirtmesi üzerine ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, yolun kamu yararı kapsamına alınarak yapılabileceğini hatırlattı. Ertek'in bu cevabına kızan Vali Sebahattin Öztürk, "Bu senin söylemenle olmuyor. Kamu yararıyla ilgili olarak karakol mu yapıyorsun? Köylüler taşınmasın, dursun orada. Bu köyü kuranlar düşünsün. Siz köy kurdunuz diye biz programı değiştiremiyoruz" diye konuştu.

ESKİ Genel Müdürü Ertek'in, yolun kamu yararı kapsamına alınarak yapılmasında ısrar etmesi üzerine Vali Öztürk, "Bir işi yaparken uzlaşmak esastır. Neyse bunları sonra konuşalım. Bu konu sizin anladığınız konu değil, öyle anlaşılıyor" diyerek tartışmayı bitirdi.

Kaynak: ETHA