6 Ocak 2012 Cuma

Hem yerleşim hem de yıkım

Son bir yıl içinde binden fazla Filistinliyi sürgün eden İsrail yönetimi, Batı Şeria'da 4 Filistinli ailenin evini daha yıktı.

Siyonist yönetimin işgali altındaki Batı Şeria'da 4 Filistinli ailenin evini yerle bir eden İsrail birlikleri, kendi işgal ettikleri topraklarda evlerin yasa dışı inşa edildiğini iddia etti.

İsrail Askeri İşler Bakanlığı sözcüsü Guy Inbar, "Hoşmanay alanı çevresindeydiler ve evlerini izin almadan yasadışı inşaa etmişlerdi" dedi.

Inbar, Filistinli ailelerin, evlerinin yıkılacağı konusunda daha önce de uyarıldığını belirtti. Aynı bölgede Kasım 2011'de de dört evi yıkan İsrail yönetimi, evlerin arkeolojik alanı tahrip ettiği ileri sürüyor.

İsrail yönetiminin son iki yılda bine yakın Filistinli ailenin evini yıktığını açıklayan Birleşmiş Milletler Bağış ve Yardım Ajansı (UNRWA), 2011'de binden fazla Filistinlinin sürgün edildiğini kaydetti.

Öte yandan İsail yönetimi bir yandan Filistinli ailelerin evlerini yıkarken diğer taraftan yeni yerleşim yerleri inşaasına devam ediyor. Son olarak Kudüs'te yeni yerleşim kararı alındığı bildirildi.

Kaynak: ETHA