3 Ocak 2012 Salı

İki Gazeteci Daha Tutuklandı

Halkın Günlüğü Gazetesi muhabiri Eser Sevgül, Diyarbakır’da yapılan Uludere saldırısı protestolarında gözaltına alınarak tutuklandı. Ayrıca Özgür Gündem Gazetesi eski editörlerinden Turabi Kişin de KCK’den tutuklandı.

Diyarbakır'da, Uludere saldırısı protestolarında gözaltına alınan 33 kişiden 16'sı tutuklandı. Tutuklananlar arasında Halkın Günlüğü Gazetesi muhabiri Eser Sevgül de var. Ayrıca Özgür Gündem Gazetesi eski editörlerinden Turabi Kişin de Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) adı altında yürütülen operasyon kapsamında tutuklandı.

Turabi Kişin, sevk edildiği mahkemede "örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı.

Kişin, 20 Aralık'ta KCK adı altında gerçekleştirilen operasyon kapsamında 30 Aralık'ta gözaltına alınmıştı. Kişin, emniyet sorgusunun tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. "KCK basın komitesinde yer almak" ve "örgüt üyeliği" iddialarıyla tutuklanma talebinde bulunuldu. Kişin, bu iddialarla tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Böylece 20 Aralık'tan itibaren KCK kapsamında tutuklanan çoğu gazeteci tutuklu sayısı 36'yı buldu.

Uludere protestolarında 16 kişi tutuklandı

Şırnak/Uludere'de 35 sivilin ölümüyle sonuçlanan hava saldırısını protesto etmek amacıyla Diyarbakır'da yapılan eylemde gözaltına alınan 33 kişiden üçü savcılık sorgusunda serbest bırakılırken, 30'u ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeye sevk edilen 16 kişi tutuklandı.

Halkın Günlüğü Gazetesi Amed muhabiri Eser Sevgül'ün de aralarında bulunduğu 16 işi tutuklanırken 14 kişi ise mahkemece serbest bırakıldı.

Kaynak: Bianet