4 Ocak 2012 Çarşamba

Gazeteci İsmail Yıldız’a özgürlük eylemi

KCK adı altında yürütülen siyasi operasyonlar kapsamında 20 Aralık günü gözaltına alınan ve tutuklanan gazeteciler arasında olan İsmail Yıldız için, arkadaşları Taksim’de bir gösteri düzenleyecek.

İsmail Yıldız’a Özgürlük İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, “KCK davası kapsamında tutuklanan anarşist gazeteci ve tiyatrocu İsmail (Rawin) Yıldız için 5 Ocak Perşembe günü saat 11.30'ta Taksim Tramvay durağı önünde buluşuyoruz” denildi.

Açıklamada, “İsmail'i tutuklayarak saçmalamaya devam eden devleti protesto ederek, Galatasaray Meydanına yürüyoruz. İsmail'in yanında olduğumuzu göstermek için Galatasaray Postanesi'nden toplu olarak kart yollayacağız. Yüreğinde özgür bir dünya tahayyülünü taşıyan herkesi bu eyleme davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

96 GAZETECİ CEZAEVİNDE

20 Aralık günü bir çok ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda birkaç saat içerisinde tarihin en büyük gazeteci gözaltısı gerçekleşti. Gözaltına alınan 49 gazeteciden 35’i tutuklandı. 2 Ocak günü Özgür Gündem Gazetesi eski editörlerinden Turabi Kişin’in tutuklanmasıyla birlikte iki hafta içinde tutuklanan gazetecilerin sayısı 36’ya yükseldi.

Kaynak: ANF