3 Ocak 2012 Salı

Deri-İş: Kaza değil katliam

Deri-İş Sendikası, Kırıkkale'de askeri mühimmat tesisinde meydana gelen patlamada 4 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Bunlar açıkça işçi katliamlarıdır" dedi.

Deri-İş Sendikası Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde bulunan Askeri Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisinde 2 Ocak 2012'de yaşanan patlamada 4 işçinin ölüm haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. 2010 yılında bin 500'den fazla işçinin "görev başında" yaşamını kaybettiği ülkemizde 2012 yılı da benzer haberlerle başladı" denildi.

Artık bu haberlere iş kazası demenin mümkün olmadığını belirten Deri-İş, "Bunlar açıkça işçi katliamları, iş cinayetleridir" dedi.

Kriz de bahane edilerek emek üzerinde yoğun bir sömürü ve baskı uygulandığını belirten sendika, temel haklarından yararlanamayan işçi sınıfı ve emekçilerin güvenli şartlarda çalışmasına da imkan sunulmadığını kaydetti.

Açıklamada, "İşçilerin kölece çalışma şartlarına sessizce boyun eğmeleri istenmektedir. Bu nedenledir ki iş cinayetlerinin ardı arkası kesilmemektedir. Ülkemizin rekorlar kırarak büyüdüğü, ekonominin geliştiği sıkça ifade edilmesine karşın ne yazık ki iş kazalarında Türkiye, Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü durumdadır" dedi.

Deri-İş, iş cinayetlerinin son verilmesi için tüm yetkili makamları gerekli önlemleri almaya çağırdı.

Sendika, yaşamını yitiren işçilerin ailelerine ve Harb-İş Sendikası üyelerine başsağlığı diledi.

Kaynak: ETHA