11 Ocak 2012 Çarşamba

Bakan Eker'den GDO itirafı

Tarım Bakanı Eker, Türkiye'de GDO'lu ürün üretiminin yasak olduğunu ileri sürdü. Bakan, GDO'lu ürünlerin Türkiye sokulmasına kendilerinin izin verdiğini itiraf etti.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de GDO'lu ürün üretiminin yasak olduğunu savundu, "Bu konuda liberal değil, muhafazakarız" dedi. Bakan konuşmasında, GDO'lu ürünlerin Türkiye'ye sokulmasına izin verdiklerini itiraf etti.

İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) düzenlediği Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de GDO üretimi olmadığını ileri sürdü.

Bakan Eker, "Bizde yok. Türkiye'de ürettirmiyoruz, yasak. Hiçbir şekilde, ne pamuk ne başka bir ürün. Bizim kanunumuza göre yasak ve o kanunu da biz çıkardık. O konuda biz muhafazakarız. Liberal düşünmüyoruz. Çünkü Türkiye'nin ekolojisi, coğrafyası, agro stratejik değeri onu gerektiriyor. O soya mısırla ilgili nihai ürünlerin onunla müracaat ediyorlar Biyogüvenlik Kurulu karar veriyor özellikle yem hammaddesiyle ilgili. Risksiz görüyorlarsa ithalatına izin veriyorlar. Ama ürün üretimi yasak" dedi.

Bakan konuşmasında, GDO'lu ürünlerin Türkiye sokulmasına izin verdiklerini itiraf etti.

Kaynak: ETHA