3 Ocak 2012 Salı

Avukata KCK'li Suçlaması

Kurt ailesinin avukatı, kendisinin "KCK'den tutuklandığını" söyleyen sanık avukatı hakkında şikayette bulunacağını, gerçekdışı ve delil niteliği olmayan beyanların mahkeme sunulduğunu söyledi.


Muğla Üniversitesi öğrencisiyken polis kurşunuyla öldürülen Şerzan Kurt'un ailesi, 6 Ocak Cuma günkü duruşmaya herkesi kendilerine destek olmaya davet etti.

Sanık avukatlarının, ailenin avukatı Nezahat Paşa Bayraktar'a "KCK'den tutuklandı" demesi üzerine bianet'e konuşan Bayraktar, "KCK soruşturması kapsamında gözaltına alındığını ancak mahkemeye delil niteliği olmayan gerçekdışı bir beyanın sunulmasının avukatlık etiğiyle bağdaşmadığını" söyledi.

Annesi Necla ve babası Ömer Kurt, destek çağrısında şunları söyledi:

"Polis Şerzan Kurt'u infaz ettikten sonra olayın failli meçhul kalması için çok çaba harcamış, belge, bilgi ve kanıtların çoğunu yok etmişti. Sahte tutanaklar tutturdu, imzaladı, gerçeklerin üstünü örtmeye yönelik ifade senaryoları hazırlatıldı. Ancak fail olaydan beş gün sonra tutuklandı."

"Dava Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerekirken, 'güvenlik' gerekçesiyle Eskişehir 1.Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakledildi. Herkesten, 6 Ocak Cuma günü saat 11:00'de görülecek 10. duruşmaya gelerek sesimize ses vermesini bekliyoruz."

Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Kurt, 12 Mayıs 2010'da vuruldu ve ağır yaralandı. Kaldırıldığı İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Kurt'un ölümü ile ilgili olarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde görevli polis memuru Gültekin Şahin tutuklandı. Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde "olası kasıtla nitelikli adam öldürme" suçundan dava açıldı. Dava "güvenlik gerekçesiyle" Eskişehir'e nakledildi.

"Polis kalabalığa ateş açtı"

Davanın 9 Aralık'ta görülen 9. duruşmasında sanık avukatları, Kurt ailesinin avukatı Nezahat Paşa Bayraktar'ın Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) soruşturması kapsamında tutuklandığını mahkemeye sundu.

Avukat Bayraktar, sanık avukatlarının "gerçekdışı beyanda bulunduğunu" söyledi ve "Ben KCK kapsamında gözaltına alınıp bırakılmıştım. Ayrıca davayla ilgisiz ve delil değeri taşımayan böyle bir beyan, avukatlık etiğine yakışmaz. Avukatlarla ilgili baroya şikayette bulunacağım" dedi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayla ilgili bir ifade veren gizli tanık, polisin kalabalığa ateş açtığını söyledi:

"Sivil polis gençlere doğru koşarak direkt onlara ateş etti. Havaya ateş etmedi. Bir genç sırtından vurularak yere düştü. Polisler kaçtı, sonra da ambulans geldi."

Kurt ailesinin avukatları, gizli tanığın telekonferans yöntemiyle duruşmada da dinlenmesini talep etti.

Kaynak: Bianet