10 Ocak 2012 Salı

Altı ilde en az 55 kişi gözaltına alındı

Bugün sabah erken saatlerde başlatılan operasyonlarda en az 55 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan kişi sayısının ilerleyen saatlerde artabileceği söyleniyor.

Özel harekat polisleri ve terörle mücadele ekipleri tarafından bir çok şehirde, sabah erken saatlerde evlere yapılan baskınlarda onlarca kişi gözaltına alındı. Aralarında siyasetçilerin, üniversite öğrencilerinin ve çocuklarında bulunduğu öğrenilirken gözaltına alınma gerekçeleri öğrenilemedi. Operasyonların sürdüğü ve gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

İşte il il bugünkü gözaltı bilançosu:

Şırnak-Silopi : 21 kişi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde gece saat 02.00 sıralarında Şehit Harun Boy, Karşıyaka, Yenişehir ve Barbaros mahallelerinde evlere düzenlenen baskın sonucu gözaltına alınanların sayısı 21'e çıktı. Çok sayıda sivil ve özel harekât polisi tarafından düzenlenen baskınlarda Asya Tay, Selima Kıran, Zeynep Tanboğa, Asya Kazandı, Asya Orak, Yaşar Bayar, Emin Kurnaz, Cevher Bedük, İsmail Kunur, Ömer Acar, Süleyman Acar, Mehmet Kıran, Cemil Toğuç, Sabri Tanıt, Abdurrahman Nayci, Musa Kutlu, Abdullah Aydemir, Hüsnü Kaplan, Abdullah Kara, Ömer Acar ve Emin Ergül gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 21 kişinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

Ankara: 12 öğrenci

Ankara'da sabah saatlerinde öğrenci evlerine yapılan baskınla 10 öğrenci gözaltına alındı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Naim Gerburak'ın yanısıra Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğrencisi Kasım Kader ile İlhan Töreci, Ahmet Akyüz, Hasan Koçak, Turgut Çilli, Habib Alkan, Fırat Aslan ve soyadı öğrenilemeyen Binali ve Hasan adlı öğrencilerin gözaltına alındığı öğrenildi. Öğrencilere yönelik gözaltı operasyonunun devam ettiği, sayının da artma ihtimalinin yüksek olduğu kaydedildi.

Muş-Malazgirt : 2 çocuk

Muş'un Malazgirt ilçesinde sabah saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından Danışmentgazi Mahallesi'nde yapılan ev baskınında F.G. (16), Anadolu Lisesi pansiyonuna yapılan baskında ise K.K (17) isimli çocuk gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen iki çocuğun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

Batman: 6 kişi

Batman'ın Pazaryeri, Hilal ve çeşitli mahallelerinde sabah erken saatlerde çok sayıda eve polisler tarafından baskın düzenlendi. Düzenlenen ev baskınlarında BDP İl Yöneticisi Numan Yeşilmen ile Abdurrahim Bolur, Ercan Tunç, Beyaz Aslan, Hüsnü Karadağ ve Ahmet Karadağ adlı gençler gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 6 kişi Batman Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
Diyarbakır- Çınar: 9 kişi

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde, özel harekat timleri tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen ev baskınlarında yaşları 17-19 arası değişen 9 kişi gözaltına alındı. Evlerde aramalar sürerken, gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

Antalya: 5 öğrenci

Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden Özlem Kaçmaz, Tolga Ece, Suat Zengin, Savaş Yağız ve Vedat Tekin isimli öğrenciler gözaltına alındı. Öğrencilerin 1 Mayıs 2011'de yapılan "Dünya işçiler günü" etkinliğinde yasa dışı slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.


DİHA
Kaynak: İMC Tv