3 Ocak 2012 Salı

13 çeşit GDO'lu hayvan yemi geliyor

TÜKODER, 13 GDO'lu mısır çeşidinin hayvan yemi olarak ihraç edilmesini sağlayan yönetmeliğin geçmesini, yazılı bir açıklama yaparak protesto etti.

Tüketicileri Koruma Derneği yazılı açıklama yaparak 13 GDO'lu mısır çeşidinin hayvan yemi olarak ihraç edilmesine izin verildiğini belirterek bu durumun insan hayatının, hayvansal ve bitkisel çeşitliliğin hiçe sayılması anlamına geldiğini belirtti.

GDO tüketiminin risksiz olduğu kanıtlanmadan, çıkarılan yönetmeliklerle GDO tüketimi meşru hale getirilmeye başlandığını belirten Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKODER),"İlaçlar piyasaya sürülmeden önce yıllarca testlerden geçirilirken ve olası yan etkileri prospektüsünde belirtilirken GDO’lu ürünlerin özellikleri hakkında tüketiciler bilgilendirilmeden bu ürünler direkt olarak tüketime sunulmaktadır" dedi.

Çıkarılan yeni yönetmelikle GDO'lu hayvan yemine izin verildiğini hatırlatan TÜKODER, bu yemleri tüketen hayvanların vucutlarında GDO tespit edildiğini ve bu hayvanların öldürülmesiyle ve sömürülmesiyle elde edilen ürünlerin tüketen insanların da GDO tüketeceğini ifade ediyor.

TÜKODER Biyogüvenlik Kurulu’nu görevini yapmaya çağırarak, "Tüketicilerimizin sağlıklarıyla oynamalarına izin vermeyeceğimizi özellikle açıklamak istiyoruz" dedi.

Tüketicilere de seslenen TÜKODER, GDO'lu ürünlere karşı mücadeleye çağırdı.

Kaynak: ETHA