7 Mart 2012 Çarşamba

BUGÜN / Sunu ve Tartışma Daveti: Türcülük ve Hayvan Hakları


Yeryüzüne Özgürlük Derneği ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile

"TÜRCÜLÜK VE HAYVAN HAKLARI"

“Mezbahalar var oldukça savaşlar sürecektir” -Lev Tolstoy


Türcülük... Türcülüğün ırkçılık ve cinsiyetçilik ile ilintisi... Hayvanseverlik ve hayvan hakları savunuculuğu... Veganlık ve vejetaryenlik... Türkiye’de ve dünyada hayvan hakları mücadelesinin kuram ve uygulamalarından örnekler...

Yalnızca hayvan hakları savunucuları ve hayvanseverleri, çevreci ve ekolojistleri değil, hak ve özgürlüklere önem veren herkesi etkinliğimize katılmaya ve paylaşıma davet ediyoruz.

*Earthlings isimli belgeselin (http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142#) 7 Mart etkinliği öncesinde seyredilmesi önerilir. Bu belgesel, 19 Mart sunumunun ardından Sarıtepe Kampüsü Lazy Hall’da gösterilecektir. 


Facebook etkinlik sayfası: http://www.facebook.com/events/251391098283319/


İletişim: yeryuzuneozgurluk@gmail.com

Yol tarifi: Taksim’den kalkan ve metrobüsün Zincirlikuyu durağından da geçen 559C, 43R (veya M2 Şişhane-Hacıosman metrosunun Gayrettepe durağından geçen 59R) otobüslerinden birine binip Cengiz Topel durağında inmek gerekir. Garanti Kültür Merkezi, durağın bulunduğu yerden başlayan ve Boğaziçi Üniversitesi Stadyumu boyunca devam eden Cengiz Topel Caddesi’nin sağ tarafındaki üniversite tesislerinin içindedir.