21 Mart 2012 Çarşamba

Sanık Koca "Hafıza Kaybı"na Sığınıyor

Kocası tarafından öldürülen Şefika Etik davasının ikinci celsesinin ardından, avukat Eyüboğlu “Bugün her zaman tanık olduğumuz bu kadın öyküsüne bir kez daha tanıklık ettik. Müebbet hapis cezası çıkacağına inanıyoruz ama bu, Şefika’yı geri getirmeyecek” dedi.


Kocası tarafından öldürülen Şefika Etik davasının ikinci duruşması, bugün Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. Şefika Etik cinayeti Habertürk gazetesinin sürmanşetinde, kadının sırtına bıçak saplanmış halde ve görüntü mozaiklenmeden yer almıştı.

Mahkemede yaşananlardan satırbaşları şöyle:

* Davanın ikinci celsesinde mahkeme heyeti değişti.

* Mahkeme başkanı, "dava aile tarafından takip edildiği için müdahilliğe gerek olmadığını" söyleyerek, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'nın müdahillik talebini reddetti.

* Şefika Etik'in ailesi, sürekli şiddete maruz kaldığına dair iki tanık dinletmek istedi. Mahkeme heyeti, "Şiddete maruz kaldığı, zaten sığınmaevine yerleşmeden önceki şikayetlerinden anlaşılıyor. Bu konuda tanık dinlemeye gerek yok" diyerek reddetti.

* Sanık dört tanığının dinlenmesini istedi. Mahkeme başkanı bu talebi reddederken, mahkeme heyeti oy birliğiyle tanıklardan birinin dinlenmesine karar verdi.

* Sanık koca geçen duruşmada "Şefika Etik erkekliğine sözlü olarak hakaret ettiği" için onu öldürdüğünü anlatırken, bu duruşmada "beni başka bir erkekle aldattığını söyledi, onun için öldürdüm" dedi. İfadelerindeki bu çelişkiyi ise, cinayet esnasında kendi ayakları da yandığı için gördüğü tedaviden dolayı hafıza kaybına uğradığını iddia ederek açıkladı.

* Mahkeme, mütalaa için dosyayı savcıya verdi.

Bir sonraki duruşma 16 Nisan'da görülecek.

"Tanıyan herkes şiddete uğradığını gördü"

bianet'e konuşan avukat Meriç Eyüboğlu, davayı şöyle değerlendirdi:

"Sanık, 'Bu kadın beni aldattı. Ben 'namus' için öldürdüm. Dolayısıyla haksız tahrik indirimi uygulanması gerekir' senaryosunu yine yürürlüğe koydu.

"Tanık olarak dinlenmek üzere Şefika'nın ablası ve amcasının oğlu mahkemeye gelmişti. Biz onlarla sohbet etme fırsatı bulduk ve Şefika'nın 14 yaşında evlendiğini, evlendikten bir ay sonra şiddete uğramaya başladığını, bütün evlilik hayatının böyle geçtiğini ve onu tanıyan herkesin uğradığı şiddete şahit olduklarını öğrendik. Bir yıl önce hamileyken kocası o kadar çok dövmüş ki, çocuğunu düşürmüş. Bütün hayatı çok mutsuz geçmiş.

"Aslında bugün her zaman tanık olduğumuz bu kadın öyküsüne bir kez daha tanıklık ettik ve buradan çok üzgün ayrılıyoruz. Buradan canavarca öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası çıkacağına inanıyoruz ama bu Şefika'yı geri getirmeyecek."

Kaynak: Bianet