6 Mart 2012 Salı

Polis Sokak Ortasında Soydu, Elektrik Verdi, Gaz Sıktı, Dövdü

Arabası bozulan İbrahim Kılıç, yanına gelen polisler tarafından önce çırılçıplak soyuldu, ardından elektrik verildi ve darp edildi. Kılıç, sokak ortasında gördüğü işkence nedeniyle şikayetçi.

İstanbul Unkapanı'nda arızalanan otomobilini kenara çeken İbrahim Kılıç'tan şüphelenen polisler Kılıç'ın üzerini aramak için elbiselerini çıkardı. Daha sonra iki arabanın arasına götürülerek iç çamaşırları da çıkartılan Kılıç'a elektrik verildi, tabanca kabzası ile dövüldü, yüzüne biber gazı sıkıldı.

Taraf gazetesinden Aysun Yazıcı'nın haberine göre, iş çıkışı biri kadın iki arkadaşı ile evine dönen 35 yaşındaki İbrahim Kılıç'ın arabası Unkapanı'nda arızalandı. Arabasını kenara çekerek tamir için tornavida aramaya çıkan Kılıç'ın yanına iki polis memuru geldi.

Polisler iki çocuk babası Kılıç'a soyunmasını söylediler. Üzerindeki ceket ve kazağı çıkartan Kılıç'ın pantolonunu da çıkarttıran polisler daha sonra Kılıç'ı iki polis arabasının arasına götürerek iç çamaşırlarını da çıkarttırdılar ve üstünü aradılar.

Polislerin elektrik verme cihazıyla yüzüne ve karnına defalarca elektrik vermesi üzerine itiraz eden Kılıç, bu sefer de silah kabzası ve biber gazı ile saldırıya uğradı.

Kılıç bunların üstüne ifadesi alınmak üzere Erciyes Karakolu'na götürüldü. Araçtan indirilirken de polisler tarafından darp edilen Kılıç, karakolda kendisine uzatılan hazır ifade tutanağını imzalamayı reddetti.

Karakoldan ayrıldıktan sonra Çağlayan Adliyesi'ne giderek polislerden şikayetçi olan İbrahim Kılıç, yaşananlarla ilgili olarak, "Ne olduğunu anlayamadım. O an darbe oldu zannettim." dedi.

Kaynak: Bianet