9 Mart 2012 Cuma

'Mezarları buluncaya kadar mücadele edeceğiz'

TAYAD, gözaltında kaybedilen Ayhan Efeoğlu'nun mezarının bulunması talebiyle bu Cuma da Taksim'de yürüyüş yaptı.


Tutuklu Yakınları Derneği (TAYAD), Ayhan Efeoğlu'nun mezarının bulunması için her Cuma günü gerçekleştirdiği eyleme bugün de devam etti. Taksim Tramvay durağında toplanan TAYAD üyeleri, sloganlarla Galatasaray Lisesi önüne yürüdü.

Yürüyüş sırasında bir süre İstiklal Caddesi üzerinde oturma eylemi yapan TAYAD üyeleri, marşlar söyledi. Eylemde "Bedel ödedik bedel ödeteceğiz", "Halkız haklıyız kazanacağız", "Ayhan Efeoğlu'nun mezarı nerede? Açıklasın" sloganları atıldı.

Galatasaray'da TAYAD adına açıklama yapan Nuri Cihan Yandı, "Bir dönem devlet tarafından kullanılıp işi bitince bir kenara attığı işkenceci katillerinden, eli kanlı Ayhan Çarkın'ın itirafları sonucu gelişen, Ayhan Efeoğlu ve diğer kayıplarımızın katledilip-kaybedilmesi ile ilgili kovuşturma zamana yayılarak, dosyalar savcılıktan-savcılığa gönderilerek üzeri kapatılmaya çalışılıyor" dedi.

Dört buçuk aydır hiçbir somut girişim olmadığını kaydeden Yandı, geçtiğimiz hafta 8 özel harekatçının ifadelerinin alındığını hatırlattı. Yandı, "Onların görmedik, bilmiyoruz yalanlarıyla bu dosyadaki delillerin-kanıtların kapatılması da bu gidişat üzerinden görülmektedir" diye konuştu.

Yandı, dosyanın kapatılmasına izin vermeyeceklerini söyledi, "Ayhan Efeoğlu'nun, kayıplarımızın mezarlarını buluncaya kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Kaynak: ETHA