7 Mart 2012 Çarşamba

Kadınlardan Aile Bakanlığı önünde eylem

ESP/Sosyalist Kadın Meclisleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde yaptığı eylemle, kadına yönelik şiddet konusunda Bakan Fatma Şahin'i sorumlu davranmaya çağırdı.

ESP/Sosyalist Kadın Meclisleri, kadın örgütlerinin hiçbir talebinin yer almadığı "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Kanun Tasarısı"nın TBMM'de görüşüldüğü saatlerde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

"Erkek devlet, erkek yargı kadınları öldürmeye devam ediyor" yazılı pankartın açıldığı eylemde, SKM Ankara Sözcüsü Burcu Arslan bir açıklama yaptı.

"Ailenin değil kadının korunmasını istiyoruz" diyen Arslan, Meclis'te görüşülen yasaya ilişkin kadın örgütleri ile aylardır yapılan toplantılara rağmen bir arpa boyu yol alınmadığını söyledi. Tasarının isminin değiştirilmesine tepki gösteren Arslan, "Kadın ailenin bir uzvu olarak görüldü" dedi. Kadın örgütlerinin taleplerinin tasarıda yer almadığını belirten Arslan, tasarıda erkek-devlet-yargı koalisyonu zihniyetini yansıttığını ifade etti. Arslan, "Hazırlanan yasa taslağı tamamen erkek egemen sistemin zihniyetin tezahürüdür. Takiyeci zihniyetin izdüşümüdür" diye konuştu.

Tasarıya göre tedbir kararlarının hakimlerden alınıp, mülki amirlere devredildiğini belirten Arslan, "Kadının beyanı ve koruma talebi mülki amirlerin ve emniyetin insafına bırakılıyor" dedi. Tasarıda "şiddeti önleme merkezleri"nin kadro sayısının da az olduğunu ifade eden Arslan, "Taslağa girmesi gereken en önemli taleplerden biri, kadın örgütlerinin davaya müdahilliği idi. Ancak taslağa sadece Aile ve Sosyal Bakanlığı'nın müdahil olabileceği yazıldı" dedi.

Arslan, "En önemlisi, Kadın Bakanlığın oluşturulması talebimiz yasada yer almamıştır" diye konuştu.

Arslan, "Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olan Fatma Şahin'i sorumlu davranmaya çağırıyoruz" dedi.

Basın açıklamasında "Erkek vuruyor devlet koruyor", "Kadına yönelik şiddete son", "Yaşasın kadın dayanışması", "Yaşam adalet özgürlük" sloganları atıldı.

Kaynak: ETHA