15 Mart 2012 Perşembe

İstanbul Üniversitesi'nde Faşist Saldırı: Altı Yaralı

İstanbul Üniversitesinde kendilerine "Müslüman Gençlik" diyen grup, Sivas Katliamı Davası'nın zamanaşımından düşmesini protesto eden öğrencilere saldırdı.


İstanbul Üniversitesi'nde Sivas Katliamı Davası'nın zamanaşımından düşmesini protesto eden bir grup öğrenci ile "Müslüman Gençlik" adlı grup arasında çatışma yaşandı.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi'ndeki Hukuk Fakültesi önünde dün pankart açan üniversite öğrencilerine sopalarla saldıran "Müslüman Gençlik" adlı grup, "Sivas'ın hesabı sorulacak" yazılı pankartın üstüne "Ya Müslüman Türkiye Ya Hiç" yazdı.

Grup bu sabah saatlerinde sosyalist öğrencilerin açtığı "gazete masasına" gelerek müdahale etti. Çıkan kavga sonucunda altı öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

"Müslüman Gençlik" adlı grup duvarlara "Ya Müslüman Türkiye, ya hiç" ve "Düzenin muhbirleri hiçbir şeyden hesap soramaz" yazıları astı ve "Katledenlerden de aklayanlardan da hesabı gençlik soracak", "Sivas'ta yakanlar AKP'yi kuranlar" yazılı afişlere de saldırdı.

Olaylar sonrasında üniversiteye giren çevik kuvvet polisi "Müslüman Gençlik" adlı gruba müdahale etmezken dört öğrenciyi gözaltına aldı.

Özel güvenlik elemanlarının da Sivas'ta katledilenlerin anıldığı, zamanaşımı kararının protesto edildiği ve 16 Mart katliamının anıldığı afişleri yırttığı iddia edildi.

Kavgada yaralanan öğrencilerden birinin önce polis merkezine götürüldü, daha sonra polis merkezine gelen bir ambulansla hastaneye kaldırıldığı ileri sürüldü.

* Bu haber Radikal gazetesi, T24 ve sendika.org'dan derlenmiştir.

Kaynak: Bianet