16 Mart 2012 Cuma

Gözaltındaki Derbentlilere destek

Konut Hakkı Koordinasyonu, yıkımlara karşı mücadeleleri nedeniyle gözaltına alınan 14 Derbentlinin serbest bırakılmasını istedi. Adliye önünde açıklama yapan Koordinasyon, "Esas arazi mafyası halka ait arazilere el koyup zenginlere peşkeş çekenlerdir. Belediyelerdir, TOKİ ve benzeri kurumlardır, egemenlerdir" dedi.

Konut Hakkı Koordinasyonu, Sarıyer Derbent Mahallesi'nde yıkımlara direndiği gerekçesiyle gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 14 Derbentli için Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Eyleme ESP Genel Başkan Yardımcısı Çiçet Otlu da katıldı.

Konut Hakkı Koordinasyonu adına açıklama yapan Ali Doğan, "Açık ki yargılanmak istenen yıkımlara karşı emekçilerin mücadelesidir. Uydurma gerekçelerle, yalan haberlerle adli bir vaka olarak gösterilmek istenen aslında, Derbentli emekçilerin AKP'nin kentsel dönüşümüne izin vermemesidir. Arazi mafyası diye lanse edilen insanlar, arkadaşlarımız haklarını, konutlarını onurlu bir şekilde savunan emekçilerdir. Egemenler nezdinde 'suçları' ve esas yargılanma nedenleri Derbent'i ve İstanbul'u zenginlere peşkeş çekme projelerini eylemleriyle bozmalıdır" dedi.

Konut Hakkı Koordinasyonu'nun, tüm dünyadaki evsizlerle ve konut hakkından mahrum bırakılan vatandaşlarla dayanışma içerisinde olan bir örgütlenme olduğunu ifade eden Doğan, ekledi: "Bunun için uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan, farklı ülkelerden gelen davetlere katılan ve bu mücadelede Türkiye'de ısrarlı bir duruşu olan örgütlenmeyiz."

'KARŞI ÇIKAN TÜM EMEKÇİLERE GÖZDAĞI'

Ali Doğan, basında "arazi mafyası" olarak lanse edilen Köksal Doğan'ın demokratik ve duyarlı bir cephede yer aldığını, 2010'da İstanbul'da düzenlenen Konut Hakkı Atölyesinde, Atina'dan İstanbul'a Avrupa Sosyal Forumlarında ve daha birçok organizasyonda koordinasyonu temsil ettiğini söyledi. Köksal Doğan'ın, sadece konut hakkı mücadelesinde değil, çevrenin talan edilmesine karşı mücadelede, Gerzelilerle dayanışma mitinginde, 3. köprü karşıtı eylemlerde yer aldığını kaydeden Ali Doğan, bu gözatıları "rant projelerine karşı çıkan emekçilere gözdağı" olarak değerlendirdi.

'ESAS ARAZİ MAFYASI BELEDİYELERDİR, TOKİ'DİR'

"Mahkemelerin egemenlere muhalefet eden herkesi sindirmenin bir aracı haline getirilmesinin bir örneği de şimdi Derbent'te yaşanmış oluyor" diyen Ali Doğan, şöyle devam etti: "Esas arazi mafyası halka ait arazilere el koyup zenginlere peşkeş çekenlerdir. Belediyelerdir, TOKİ ve benzeri kurumlardır, egemenlerdir."

Doğan, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Adliye binası önünde Konut Hakkı Koordinasyonu üyeleri, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Gözaltılar serbest bırakılsın", "Mafya değil halkız hakkımızı ararız", "Kentsel dönüşüm talanına son", "Yıkımlara geçit vermeyeceğiz" sloganları attı.

Bu arada, 13 Mart sabahı gözaltına alınan ve bu sabah Çağlayan Adliyesi'ne sevk edilen 14 Derbentli'nin savcılıkdaki işlemleri sürüyor.

Kaynak: ETHA