14 Mart 2012 Çarşamba

Emet'teki Kürt işçilere yönelik linç girişimi: "Hassas Vatandaş" işbaşında

Kütahya Emet'te Kürt işçilerle bir genç arasında yaşanan tartışma sonrasında işçilerin PKK bayrağı açtığı iddiaları üstüne şantiyeye yürüyen halk, işçilerin kaldığı çadır ve konteynırları ateşe verdi.

 
Kütahya'nın Emet ilçesinde iki Kürt işçiyle bir genç arasında yaşanan tartışma sonrasında, inşaat işçilerinin PKK bayrağı açtığı söylentileri yayıldı. İnşaat önünde toplanan 500 kişilik grup, işçilerin barınak olarak kullandığı çadır ve konteynırları ateşe verdi.

T24'ün haberine göre, iki işçi ile ilçede oturan bir genç arasında omuz atma tartışması yaşandı ve tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

İlçede oturan genç, olayın ardından arkadaşlarını toplayıp işçilerin çadırlarının bulunduğu Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatının önüne gitti. Yaklaşık 30 kadar inşaat işçisi ile gençler arasında gerginlik yaşandı. Daha sonra  toplanan yaklaşık 500 kişilik kalabalık, işçilerin barınak olarak kullandığı çadırları ve konteynırları ateşe verdi.

İşçilerin PKK bayrağı açtıkları söylentileri üzerine ilçe halkı da işçilerin bulunduğu şantiyeye gitti. 500'ün üzerinde kişi binaya girmek istedi. Takviye gelen jandarma ve polisler inşaatın önünde set oluşturdu.

İşçiler kentten çıkarıldı

CNNTürk'ün haberine göre, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Emet ilçesinde yaşanan gerginlik sırasında kalabalığın attığı taşlardan dört jandarma erinin yaralandığını söyledi.

Olaylara müdahale eden polis ve jandarma, kalabalığın dağılmasının ardından inşaat işçilerine polis kıyafeti giydirip Emniyet Müdürlüğü'ne ait iki minibüse bindirdi. İşçiler, geniş güvenlik önlemleri altında ilçe dışına çıkarıldı.

Kaynak: Bianet