13 Mart 2012 Salı

'Dindar değil isyankar gençlik olacağız'

HDK Gençliği, "Dindar bir gençlik değil; mayasını '68 kuşağından alan, geleceğini düşünen, sorgulayan, hakkını yedirmeyen gençlik olarak isyankar olacağız" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi Gençliği, öğrencilerin tutuklanmasına ve Pozantı Cezaevi'nde çocuklara yönelik cinsel istismara tepki gösterdi.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü yurtları önünde bir araya gelen öğrenciler, yemekhaneye yürüdü.

Gençler, yürüyüş sırasında bileklerine kelepçe taktı, birbirlerine bağlı olarak yürüdü. Gençlerin en önünde, şeytan şeklinde maskesiyle 'Devlet' yer aldı.

'DUVAR' DEVAM EDİYOR

Yürüyüş boyunca çevredekilere ajitasyon konuşmaları yapan HDK'li gençler, Yılmaz Güney'in cezaevlerindeki baskıları ve çocuk istismarını konu alan 'Duvar' filminin hala devam ettiğini dile getirdi.

Yemekhane önünde HDK Gençliği adına açıklama yapan Duygu Yıldız, Pozantı Cezaevi'ndeki çocuk istismarının açığa çıkması üzerine hükümetin "Pozantı'da karanlık hiç bir şey kalmayacak" dediğini hatırlattı.

'KAÇ CİNAYETİ AYDINLATTINIZ?'

Yıldız, AKP'nin açıklamasına şöyle tepki gösterdi: "Buradan soruyoruz: Siz yaptığınız katliamların, gözaltında kaybettiklerinizin, katlettiğiniz öğrencilerin hesabını verdiniz mi? Polis ve asker kurşunuyla öldürülen Şerzan Kurt'un, Aydın Erdem'in, Uğur Kaymaz'ın Ceylan Önkol'un sorumlularını açıkladınız mı, kaçını aydınlattınız?"

'DİNDAR DEĞİL İSYANKAR GENÇLİK OLACAĞIZ'

Kamuoyunda Toplumla Mücadele Yasası denilen TMY kapsamında 500'ün üzerinde öğrencinin tutuklandığını vurgulayan Yıldız, "Bu ülkede okumak, sorgulamak, yazmak, suç! Düşünmek yasak! Dindar bir gençlik değil; mayasını '68 kuşağından alan, geleceğini düşünen, sorgulayan, hakkını yedirmeyen gençlik olarak isyankar olacağız" dedi.

Eylemde, "Taş atmak yasak da tecavüz yasal mı", "Tutsak öğrenciler serbest bırakılsın", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganları atıldı.

Kaynak: ETHA