17 Mart 2012 Cumartesi

Bakan Eroğlu parayla orman satın alacak

Ormanları 2B Yasa Tasarı ile ranta açan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Elde edilecek gelirle satılan arazilerin 2 katı orman tesis edeceklerini” söyledi. Bakan Eroğlu'nun, yüzyıllık ağaçlardan oluşan ormanları yok ettikten sonra nereden orman satın alacağı merak ediliyor.

AKP Hükümetinin ranta dayalı politikalarından biri olan ormanlık alanların sermayenin hizmetine sunulması amaçlı 2B Yasa Tasarısı, Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda dün kabul edildi.

Yasa tasarısını savunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Kanun tasarısı 31 Aralık 1981'den önce orman vasfını kaybetmiş alanları kapsıyor. Elde edilecek gelir, yeni orman alanlarının oluşturulması, nakline karar verilen orman içi köyler halkının iskanı, orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi, düzenli ve planlı kentleşmeye yönelik dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi maksadıyla kullanılacak” dedi.

Yasal düzenlemeye göre 2-B alanları Maliye Bakanlığı'nın tasarrufuna geçecek. Ormanlık alanları gelir getiren alanlar olarak değerlendiren AKP Hükümeti, tasarıyı önümüzdeki haftalarda Genel Kurul’da ele alarak yasalaştırmayı hedefliyor.

Kaynak: ETHA