14 Mart 2012 Çarşamba

ABF: Karar AKP'nin meydan okuması

Alevi Bektaşi Federasyonu, Sivas davasının zaman aşımıyla düşürülmesinin ardından Aleviler açısından bir dönemin kapandığını belirterek, "AKP'den asla demokrasi beklenmeyeceğinin farkındayız" dedi. ABF, AKP'nin saldırılarına maruz kalan muhalif kesimlerle yan yana olacağını da bildirdi.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Sivas davasının zaman aşamı gerekçesiyle düşürülmesine sert tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Federasyon, zaman aşımı kararının Türkiye için utanç belgesi olduğunu belirtti.

ABF, "Bu karar, insan haklarına, eşitliğe ve adalet duygusuna vurulmuş bir darbedir. Bu karar, yalnızca 5 katliam sanığının affedilmesi ile sınırlı değildir. Bu karar, Madımak Oteli'ni yakmak için 8 saat otel önünde 'yakın ula yakın' diye çığlıklar atan, 'Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak' diyen binlerce katliam sanığının affedilmesidir! Mahkeme bu karar ile bir kez daha Alevileri yakmış, Madımak'ta canlarımızı yakarak insanlığa karşı suç işlemiş binlerce katliam sanığını cesaretlendirmiştir" dedi.

"Mahkemenin bu kararı, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Alevilere yönelik kin ve nefret içeren ayrımcı politikalarının hızından bir şey kaybetmeden devam edeceğini gösteren bir meydan okumadır" diyen ABF, Başbakan Erdoğan'ın karar için "milletimize hayırlı olsun" açıklamasının da meydan okumaların açık işareti olduğunu belirtti.

Kararı protesto edenlere yönelik polis müdahalesi de hatırlatılan açıklamada, "ABF, bu gelişmelerden sonra Aleviler açısından bir dönemin kapandığının ve AKP'den asla demokrasi beklenmeyeceğinin açıkça farkındadır" denildi.

AKP'nin kendi politikalarını onaylamadığı için saldırdığı, gözaltına aldığı, tutukladığı bütün demokrasi güçleriyle yan yana olacaklarını bildiren ABF, bütün demokrasi güçlerine "Sivas katliamı başta olmak üzere, adaletsizliğe, saldırganlığa karşı mücadele etmeye" davet etti.

Kaynak: ETHA