12 Ocak 2012 Perşembe

Gözaltında başörtüleri çıkartıldı

KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan iki genç kadının, nezarethanede başörtüleri çıkartıldı. Kadınlar, avukat görüşüne götürüldüklerinde başörtüsüzdü.

"KCK Operasyonu" adı altında yürütülen siyasi operasyonların bu kez hedefinde anadilde eğitim ve türbana özgürlük isteyen kadın aktivistler oldu.

Meryem Nurcan Yolvercan ile ev arkadaşı Sinem Yılmaz, evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. İki genç kadının evlerindeki sosyoloji kitaplarına bile el konuldu. Meryem Nurcan Yolvercan geçtiğimiz yıl Üniversitelerde Özgürlük İstiyoruz İnisiyatifi'nin yaptığı eylemlere katılmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen iki genç kadının, nezarethanede türbanları zorla çıkartıldı. Bugün gözaltındaki iki genç kadınla görüşen Mazlum-Der'in gönüllü avukatlarından Raziye Öztürk, mağdurların avukat görüşmesine de başörtüleri olmaksızın getirilmelerine tanık olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Mazlum-Der İstanbul Şubesi, "Gözaltında başörtülerinin zorla çıkarttırılması dine ve inanca yönelik bir saldırı olması yanında insanlık dışı bir muameledir" dedi.

Kaynak: ETHA