3 Kasım 2011 Perşembe

Mağdurlar Tekrar İfade Verecek

Siirt'te dört kız çocuğuna tecavüz eden 35 kişinin yargılanmasına devam edildi. Çocukların travma geçirdiğine dair Adli Tıp raporu geldi ama sanıklardan Fahrettin Kuzu hala bulunamadı.

Siirt'te, ilköğretim okulu öğrencisi dört kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları için haklarında dava açılan 10'u tutuklu, biri firari 35 kişinin yargılanması devam ediyor.

İnsan Hakları Derneği'nden (İHD) müdahil avukat Fatma Karaoğlan, bianet'e davanın dün (2 Kasım) gerçekleşen duruşmasını anlattı:

"Davada yargılananlardan 15'i çocuk. Ama biz çocuklara sanık olarak bakmadığımız için 20 yetişkin sanık var. Bunlardan on tanesi tutuklu yargılanıyor.

"Tutuklu sanıkların dosyası ayrıldı ve ayrı bir dosya olarak görülecek. Bir de öğretmen olan Fahrettin Kuzu'nun bir türlü yakalanamadığı için onun dosyası da ayrı bir dosya olarak görülecek.

"Adli Tıp'tan çocukların psikolojisinin bozulduğuna dair raporun gelmesi olumlu bir gelişme. Ancak sanık avukatları bu raporun yetersiz olduğunu söyleyerek itiraz ettiler. Bu nedenle çocukların tekrardan ifadesi alınacak ve onlara daha ayrıntılı sorular sorulacak."

30 Kasım'a ertelenen duruşmada, 15 yaşından küçük olan dört mağdurdan ikisi ve anneleri dinlenecek.

Kaynak: Bianet