17 Kasım 2011 Perşembe

Polis yakını adam kadını dövdü, karakolda serbest bırakıldı

Küçükçekmece’de işine giderken bir erkeğin saldırısına uğrayan ve 10 gün iş göremez raporu verilen Ayfer Koçyiğit'e saldıran zanlı polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Son günlerde artan kadına yönelik şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Küçükçekmece’de işyerine gitmek üzere sabah erken saatlerde evinden çıkan iki çocuk annesi 42 yaşındaki Ayfer Koçyiğit, yolda yürüdüğü sırada küfür ederek koşarak üzerine gelen bir erkeğin saldırısına uğradı.

Çenesi ve dişleri kırılan ve geçirdiği ameliyatın ardından iki gün hastanede yatan Ayfer Koçyiğit’e 10 gün iş göremez raporu verildi.

Olaydan sonra gözaltına alınan 47 yaşındaki şüpheli T.T.'nin polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest bırakılması, Koçyiğit ailesini şaşkına cevirdi.

Olayın ardından Küçükçekmece Polis Merkezi Amirliği’ne götürülen şüpheli T.T. emekli olduğunu Erzincan’da oturduğunu ifade etti. İstanbul’a bir yakınının vefatı nedeniyle geldiğini belirterek, "06.30 gibi namazdan çıktıktan sonra polis memurları beni alarak polis merkezine getirdiler. Burada bir bayanı darp ettiğimi söylediler. Darp ettiğimi hatırlamıyorum. Cenazem bulunduğundan dolayı çok düşünüyordum. Ayfer Koçyiğit ile uzlaşmak istiyorum" dedi.

Koçyiğit ailesinin avukatı Bayram Sabah, "Şahsın polis merkezinden savcılığa bir sevkini bekliyorduk, olmadı. Bu darp olayında, karakolda ifadesi alınarak serbest bırakılıyor. En azından mevcutlu adliyeye götürülmesi, savcılığa çıkarılması, tutuklanması en azından ilk mahkemeye kadar tutuklanması gerekliydi diye düşünüyoruz. 24 saat gözaltı işleminin bile yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz. Bu herkesin eşinin, kız kardeşinin, bir yakınının başına gelebilirdi. Kati rapor alındıktan sonra kamu davası açılması süresi var. Maddi ve manevi tazminat davaları açacağız" diye konuştu.

Avukat Bayram Sabah, şüphelinin kardeşi ya da ağabeyinin Güngören Emniyeti’nde görevli bir polis olduğunu öğrendiklerini de belirterek, "Şüpheli gözaltındayken o, polis merkezine gelmiş, ilgilenmiş. Gerek hukuki yardım, gerekse meslektaşlarından yardım almış olabilir. Evraklar henüz savcılığa gitmemiş, görmedik. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Kaynak: Haberlink